2. Robotik Eğitim Programı da tamam!

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türk Kızılayı Ankara Toplum Merkezinde Suriyeli gençlere yönelik düzenlediği "Robotik Eğitim" programlarından ikincisini de tamamladı.

Beyin mühendisliği, ahşap ve oyun atölyelerinden oluşan programda, Suriyeli öğrenciler, Türk öğrencilerle çeşitli uygulamalar gerçekleştirdi. Programa 14 öğrenci katıldı.

Robotik atölyede öğrenciler, mekanik tasarım yapma, belirtilen göreve göre algoritma oluşturma ve görevleri gerçekleştirme, elektronikte temel devre elemanlarını öğrenme ve devre kurma, alternatif elektrik devreleri yapma, ışık, ses, titreşim ve hareket devreleri oluşturma, 3 boyutlu tasarım düzenleme ve kodlama yapma gibi birçok düşünme etkinliğini uzmanlar yardımıyla temel düzeyde gerçekleştirdi.

Beyin mühendisliği atölyesinde ise beyin dalgaları verilerinin bilgisayara aktarılması yoluyla bilgisayar kontrolü gibi ileri teknoloji uygulamalar denendi.

Programın en eğlenceli kısımlarından birini ahşap atölyesi oluşturdu. Ahşap atölyesinde küçük torna tezgâhlarının başına geçen öğrenciler ahşaba istedikleri şekli verebilmenin heyecanını yaşadı.

Oyun atölyesinde de zekâ oyunları düzenlendi. Strateji geliştirme, mantık yürütme ve uzamsal algılama yapmayı hedefleyen zekâ oyunları öğrencilerden ilgi gördü.

Programın ilk uygulaması geçen yıl kasım ayında yapılmıştı.

Yunus Emre Enstitüsü, Suriyeli sığınmacıların Türkçe öğrenerek topluma uyum sağlama yolunda dil engelini aşabilmeleri amacıyla yapılan çalışmalara destek veriyor. Enstitünün alanında tecrübeli okutmanları, Türk Kızılayı Ankara Toplum Merkezinde yetişkin ve çocuk gruplarına yönelik Türkçe dersleri veriyor.