Avrupa Yaz Müzik Akademisi’nde (ESMA 2015) Güloya Altay

Yazıcı-dostu sürüm

Bilkent Üniversitesi öğretim üyelerinden ve Bilkent Senfoni Orkestrası müzisyenlerinden korno sanatçısı Güloya Altay, Priştine Yunus Emre Enstitüsü desteğiyle 19-30 Temmuz 2015 tarihleri arasında Priştine’de dördüncüsü gerçekleşen ve Avrupa’nın birçok ülkesinden sanatçı ve akademisyenin ders verdiği  European Summer Music Academy’de (ESMA 2015 ) on gün boyunca “master class” dersleri verdi.

Piyano, keman, çello, kontrbas, klarnet, flüt, trompet, trombon ve bu yıl ilk defa korno dalının da yer aldığı  ESMA 2015 ‘de çeşitli oda müziği grup dersleri, bireysel enstrüman dersleri, solo ve oda müziği konserleri ve ayrıca orkestra projesi yer aldı. On gün süren proje kapsamında, farklı Avrupa ülkelerinden gelen on dokuz akademisyen-müzisyen, Kosova ve çevre ülkelerden projeye katılan 170 genç müzisyene ders verdi. Bunun yanı sıra Priştine Gençlik ve Spor Sarayı Kırmızı Salon’da dışarıdan dinleyicilerin de yoğun ilgisini gören, akademi eğitmenlerin yer aldığı bir de gala konseri düzenlendi.

Derslerin ve konserlerin yanı sıra, genç müzisyenlerin birbirleriyle tanışarak bilgi ve birikimlerini paylaşmasını amaçlayan ESMA 2015, on günlük eğitim sürecinin sonunda, 30 Temmuz’da gerçekleşen sertifika töreni ile tamamlandı.

Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliğinin girişimiyle başlatılan ESMA Projesi bu yıl Lüksemburg Büyükelçiliği önderliğinde,  Avusturya, Fransa, Almanya, Macaristan, Hollanda, İsviçre ve Norveç büyükelçilikleri, Priştine Yunus Emre Enstitüsü, Birleşmiş Milletler Kosova Temsilciliği, Avrupa Birliği Kosova Ofisi, Birleşmiş Milletler Kosova Misyonu (UNMIK), Kosova Filarmoni Orkestrası, Priştine Üniversitesi ve DAM Festivali gibi kurum ve kuruluşların desteği ile gerçekleştirildi.