Beş kıtadan gençler Türkçe öğrenmek için İzmir’de buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, “Türkçe Yaz Okulu"  programına katılmak üzere Türkiye’ye gelen yabancı öğrenciler, Ege’nin tüm doğal güzelliklerini barındıran İzmir ve çevresini keşfettiler, kendileri için düzenlenen kültür ve sanat etkinliklerine katıldılar.

Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu programının bir ayağı da İzmir’de gerçekleşti. Yabancı öğrenciler, İzmir’de hem ülkelerinde öğrendikleri Türk dilini Anadolu’nun kültürü ile harmanladı, hem de katıldıkları etkinliklerde Türk kültür ve sanatını öğrendi.

Programda ebru sanatından Zeybek halk oyunlarına kadar birçok etkinlik sunuldu. Ayrıca Türk çalgıları eşliğinde Türk coğrafyasının müzikleri tanıtıldı. Selçuk, Efes, Şirince ve Konak Kemeraltı Kızlarağası Hanı gezilerinde oldukça keyifli zamanlar geçirdiler. Türk kahvesi tanıtım etkinliğinde en güzel kahvenin nasıl yapılacağı uygulamalı olarak görme fırsatı elde ettiler.

Ülkelerin yemek kültürleri kadar bölgeye özgü tarımsal ürünler de merak ediliyor. Bölgenin yemek kültürüne de ışık tutan semt pazarları her turistin gezdiği başlıca mekânlar arasında yer alıyor.  Bu nedenle yabancı misafirlerle birlikte Özkanlar Halk Pazarı ziyaret edildi. Gezinin ardından Kımız Çiftliği ve Nazarköy’a giden misafirler, burada ata bindiler, mangal eşliğinde piknik yaptılar.

Gemi ile Karşıyaka’yı gezip İzmir’in en ünlü mekânlarından biri olan Asansör’de dinlendiler. Ege’nin önemli tatil beldelerinden biri olan Foça’yı ve İnciraltı’nı ziyaret eden grup, tekne ile Körfez turuna çıktılar. Çeşme Alaçatı’ya düzenlenen gezide ise İzmir’in doğal ve turistik mekânlarını keşfettiler. 

İzmir’de eğitim gören 22 öğrencinin ülkeleri ise şöyle; Ürdün, Sırbistan, Lübnan, Romanya, Cezayir, Sudan, Arnavutluk, Afganistan, Moldova, Romanya, Filistin, Bosna Hersek, Karadağ,  Kosova, Bosna Hersek, Gürcistan, Polonya, Makedonya.