Beyrut ve Tiran’da “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Hizmet İçi Eğitim Programı”

Yazıcı-dostu sürüm

27 Şubat-1 Mart 2017 tarihleri arasında Tiran Yunus Emre Enstitüsünde Arnavutluk’ta bulunan Türkologlara, 6-8 Mart 2017 tarihleri arasında Beyrut Yunus Emre Enstitüsünde Milli Eğitim Bakanlığınca görevlendirilen Türkçe öğretmenlerine “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Hizmet İçi Eğitim Programı” düzenlendi.

Katılımcılar her iki programda, üç gün boyunca Yunus Emre Enstitüsü uzmanları tarafından verilen teorik derslere ve dört temel dil beceri alanına yönelik uygulamalı çalışmalara katıldı.

Programda; Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Okutman Özellikleri, Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Başvuru Metni ve Türkçe Öğretimi, Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Sınav Hazırlama ve Değerlendirme Ölçütleri, Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Sınıf İçi İlişkiler ve Sınıf Yönetimi, Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Dört Dil Becerisinin Öğretimi konularında dersler verildi ve atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

Katılımcılar eğitimden ve uygulamalı çalışmalardan çok yararlandıklarını belirtirken eğitimlerin her yıl düzenlenmesini ve derslerin zamana yayılmasını talep ettiler.

Tiran Yunus Emre Enstitüsü ve Beyrut Yunus Emre Enstitüsünde gerçekleşen kapanış törenlerinde, kapanış konuşmalarının ardından “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Hizmet İçi Eğitim Programı” katılım belgeleri takdim edildi. Beyrut’ta T.C. Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes’in katılımları ve belge takdimi ile program sona erdi.