Bosna Hersek Eğitim Bakanları İstanbul’da

Yazıcı-dostu sürüm

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünün yürüttüğü “Tercihim Türkçe” projesi kapsamında Bosna Hersek Eğitim Bakanları, Millî Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Nabi Avcı ile İstanbul’da Sabancı Öğretmenevi’nde kahvaltıda bir araya geldi.

2011-2012 öğretim yılından itibaren Bosna-Hersek’te yürütülen “Tercihim Türkçe” projesi kapsamında 7 kantondaki 120 okulda 6120 ilköğretim ve orta öğretim öğrencisi Türkçe öğreniyor.

Yunus Emre Enstitüsü, Türkçe aracılığıyla ülkeler arasında gönül köprülerini güçlendirerek pekiştirmek ve geliştirmek amacıyla “Tercihim Türkçe” projesi kapsamında Bosna Hersek Eğitim Bakanlarını ve okul müdürlerini 5 gün boyunca 4 ayrı grup hâlinde kültür başkenti İstanbul’da ağırlamaya devam ediyor.

28 Kasım 2015 Cumartesi günü İstanbul’a gelen başta Bosna Hersek Federasyonu Eğitim Bakanı Elvira Dilberovi?, Bosna Podrinje Kantonu Eğitim Bakanı Damir ?uga,  Hersek Neretva Kantonu Eğitim Bakanı Rašid Had?ovi?, Zenica Doboj Kantonu Eğitim Bakanı  Mensur Sinanovi?, Saraybosna Kantonu Eğitim Bakanı Elvir Kazazovi?’in oluşturduğu Bosna Hersek heyeti ile Yunus Emre Enstitüsü yetkilileri, bugün Sabancı Öğretmenevi’nde düzenlenen kahvaltıda Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın misafiri oldu.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü müdürü Mehmet Akif Yaman’ın Bosna Hersek’te yürütülen Seçmeli Türkçe dersi projesi hakkında bir sunum yaptığı programda, başta eğitim bakanı Dilberoviç olmak üzere Bosna Hersek Heyeti İstanbul’da olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.  

Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Bosna Hersek eğitim bakanlarını ülkemizde ağırlamaktan mutlu olduklarını dile getirdiği konuşmasında, Yunus Emre Enstitüsünün dünyanın diğer coğrafyalarında olduğu gibi Bosna Hersek’te de Türkçe öğretimi ve kültür sanat adına göz dolduran faaliyetler gerçekleştirdiğini söyledi. İki ülke Bakanları, imzalanan iyi niyet protokolü çerçevesinde Türkçenin Bosna Hersek’te ilköğretim ve orta öğretim seviyesinde daha fazla okulda yer alması hususundaki düşüncelerini ifade ettiler.  

İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen Programda 5 gün boyunca İstanbul’un tarihî ve kültürel dokusunu keşfedecek olan Bosna Hersek heyeti aynı zamanda okul ziyaretleri ile Türk eğitim sistemi hakkında yerinde bilgi sahibi olma fırsatı elde edecek.