Boşnakça Türkiye’de Seçmeli Ders Oldu

Yazıcı-dostu sürüm

Tercihim Türkçe Projesi kapsamında Bosna-Hersek Eğitim ve Bilim Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı arasında Boşnakçanın Türkiye'de seçmeli olarak okutulmasını amaçlayan iş birliği protokolü imzalanmıştı. Protokol kapsamında Bosna-Hersek Eğitim ve Bilim Bakanı Dr. Elvira Dilberovic ve Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Sayın Orhan Erdem'in katılımı ile ilk Boşnakça ders, Bayrampaşa Mehmet Akif İnan Ortaokulunda gerçekleştirildi.

Bosna-Hersek Eğitim ve Bilim Bakanı Dr. Elvira Dilberovic, böyle önemli bir amaç için Türkiye’de bulunmaktan mutluluk duyduğunu ve bu protokolün iki ülke arasındaki bağları güçlendireceğini belirterek, Türkiye’de Boşnakçayı seçmeli ders olarak öğrenecek olan öğrencilere başarılar diledi.

Tercihim Türkçe Projesi

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü tarafından 2011-2012 eğitim öğretim yılından beri sürdürülen Tercihim Türkçe Projesi kapsamında Türkçe, Bosna Hersek devlet okullarında seçmeli yabancı dil olarak okutuluyor. 2011-2012 eğitim öğretim yılında 1.100 öğrenciyle başlayan proje 2016-2017 eğitim öğretim yılında 7.263 öğrenciye ulaştı.