Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yarın açılıyor

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın telekonferans ile katılarak açılışını yapacağı Somali Sağlık Hizmetleri Yüksekokulunda Türkçe derslerine başladı.

Türkiye tarafından Somali'nin başkenti Mogadişu'da yaptırılan "Sağlık Bilimleri Üniversitesi Somali Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu" yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak. Mogadişu'daki açılışa Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud da katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telekonferans ile 6 Kasım Pazar günü (TSİ) 15.00'te açılışını yapacağı Recep Tayyip Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun Türkçe dersleri ise Sağlık Bakanlığı ile Enstitümüz arasında yapılan protokol gereği Yunus Emre Enstitüsünün Türkçe okutmanları tarafından veriliyor.

Somali Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun tamamen Türkçe olan hazırlık sınıfında okuyan 200 öğrencisi bulunuyor. Yunus Emre Enstitüsü ayrıca Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin dışında Somalili doktor ve hemşirelere de Türkçe eğitimi veriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki yıl önce gerçekleştirdiği Afrika Boynuzu ülkeleri ziyareti kapsamında Somali'nin başkenti Mogadişu'da 200 yatak kapasiteye sahip Somali Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin açılışını gerçekleştirmişti.