GPDNet Büyüyor

Yazıcı-dostu sürüm

GPDNet  4.Genel Kurulu 19-22 Ekim 2017 tarihleri arasında GPDNet Dönem Başkanı Yunus Emre Enstitüsü’nün ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Toplantıya hali hazırda GPDNet üyesi olan yedi kurum dışında Katar’ı temsilen “Cultural Village Foundation (KATARA)”, Mozambik’i temsilen “Comunidade Academica para o Desenvolvimento (CADE)” ve Litvanya’yı temsilen “Institute of the Lithuanian Language” kuruluşları aday üye olarak katılmıştır. Genel Kurul Toplantıları’nın bir oturumunda aday üyelerin Ağ’a katılımları görüşülmüş olup, görüş birliği ile “KATARA” tam üye, CADE ve Institute of the Lithuanian Language ise ortak üye olarak Ağ’a kabul edildi. İki gün süren 4. Genel Kurul Toplantıları kapsamında Ağ’ın iç işleyişine dönük önemli müzakereler yapıldı ve kararlar alındı.

Bu beyin fırtınasıyla dolu yoğun gündeme bir parça renk katmak ve kültürel etkileşimi güçlendirmek amacıyla sosyal ve kültürel programlara da yer verildi. İlk olarak; 4. Genel Kurul Toplantıları’na verilen bir ara esnasında Chiang Ching-kuo Foundation (CCK)’dan konuğumuz Kai-Hsien Chen ( Dep. of Horticulture and Landscape Architecture at National Taiwan Uni.) ve eşi Tung Shen tarafından akıllardan uzun süre silinmeyecek bir Oolong Çayı Kültürü semineri verildi.  Taipei ekonomisine yüzlerce yıldır çok büyük katkısı olan çay üretimi ve ticareti hakkındaki sunum; tarihi, sosyal ve kültürel açılardan dinleyenlerin detaylı bilgi edinmesine imkân sağladı. Çayın tadı kadar kokusunun da çok önemli olduğunun altının çizildiği sunuma ikram edilen çaylar eşliğinde devam edildi.

İkinci olarak; 4. Genel Kurul’un yoğun ve yorucu toplantıları sonrasında verilen akşam yemeklerinde kurum temsilcileri Osmanlı saray mutfağı’ndan modern Türk mutfağı’na doğru lezzetli bir yolculuğa çıkarıldı. Tarihten bugüne Türk mutfağını tanımaları sağlandı.

Son olarak; Türkiye’nin ünlü piyanistlerinden Tuluyhan Uğurlu tarafından 22 Ekim 2017’de İstanbul Tarihi Kapalı Çarşı’da halka açık olarak verilen müzik şölenine 4. Genel Kurul’a katılan yabancı kurum temsilcileri de katıldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı şerefine Piyanist Tuluyhan Uğurlu tarafından gerçekleştirilen “ Mustafa Kemal ve Güneşin Askerleri” adlı piyano dinletisine eşlik eden tarihi görseller Ağ üyesi kurum temsilcilerini Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ile ilgili tarihsel bir yolculuğa çıkardı.

Ayrıca; Belarus’u temsilen “Belarusian Society of Friendship and Cultural Relations with Foreign Countries” ve Pakistan’ı temsilen “Ministry of Foreign Affairs” GPDNet 4. Genel Kurulu’na gözlemci olarak katılım sağladı.