Hem Türkçeyi hem Türk kültürünü öğrendiler

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü “Türkçe Yaz Okulu” için 57 ülkeden Türkiye’ye gelen yabancı öğrenciler, Balıkesir Üniversitesi’nde gerçekleşen eğitim programı süresince kültür ve sanat etkinliklerine de katıldılar. 8 Ağustos’ta öğrencilere Türk halk çalgıları tanıtılarak minik bir konser verildi. Ayrıca Karesi Belediyesi’nin Hünerli Eller Atölyesinde öğrencilere atık kâğıtlardan çanta yapımı gösterildi.

Her yıl on binlerce insana farklı coğrafyalarda ve şehirlerde bulunan merkezleri aracılığıyla Türkçe öğreten Yunus Emre Enstitüsünün “Türkçe Yaz Okulu” programı Türkiye’nin 22 şehrinde gerçekleşti. Program kapsamında Türkiye’ye gelen 57 ülkeden 700 öğrenci, yaklaşık bir ay süresince devam eden Türkçe derslere katılımın yanı sıra birçok tarihî ve turistik mekânı da gezdi.

Balıkesir’de türküleri ve Türk halk çalgılarını tanıdılar

Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu 22 şehirle birlikte Balıkesir’de de yapıldı. Program öğlene kadar Türkçe dil eğitimleri öğleden sonra kültür ve sanat faaliyetlerine katılım ve Balıkesir’in tarihi ve turistik mekânlarını ziyaretler şeklinde gerçekleşti. Balıkesir’e gelen 19 yabancı öğrenci, ülkelerinde Yunus Emre Enstitüsü merkezleri organizasyonu ile Türkçe öğrendi. Gençler, Türkçe Yaz Okulu ile dillerini Anadolu’nun kültürü ile harmanladı, katıldıkları etkinliklerde Türk kültür ve sanatını keşfettiler.

Program kapsamında 8 Ağustos’ta günü Balıkesir Üniversitesi’nde öğrencilere Türk halk çalgıları tanıtılarak minik bir konser verildi. Aynı tarihte Karesi Belediyesi’nin Hünerli Eller Atölyesinde öğrencilere atık kâğıtlardan çanta yapımı gösterildi.

Balıkesir’de eğitim gören 19 öğrencinin ülkeleri ise şöyle; Ürdün / Amman, Macaristan / Budapeşte, Romanya / Bükreş, Katar / Doha, Arnavutluk / İşkodra, Ukrayna / Kiev, Almanya / Köln, Somali / Mogadişu, Kosova / Priştine, Güney Kore / Seul, Gürcistan / Tiflis, Arnavutluk / Tiran, Polonya / Varşova.