Köln’de Sufi Devran Akşamı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstiüsü Köln desteğinde Remscheid Uyum ve Eğitim Çemberi Derneği ve US Akademisyenler Platformunun ortaklığında düzenlenen Sufi Devran gösterisi, Köln Filarmoni Salonu’nda gerçekleştirildi.

Etkinliğe T.C. Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, Fransa Başkonsolosu Vincent Muller, Doğu Asya Müzesi Müdiresi Dr. Adele Schlombs, Alman Katolikleri Merkez Komitesi Müslümanlardan Sorumlu Temsilcisi Nathalie Pieper, Köln Akademisi Orkestra Şefi Alexander Michael Willens ve çok sayıda davetli katıldı.

Avrupa'da son yıllarda oluşan İslâm’a karşı önyargıyı gidermek ve mülteci çocuklara yarım etmek amacıyla hazırlanan proje katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

İki bölümden oluşan gösterinin ilk bölümde tekke ve tasavvuf müziğinin seçkin örnekleri icra edilirken, ikinci bölümde kasidelerle birlikte zikir usulleri icra edildi. İzleyenleri görsel, işitsel ve manevi anlamda doyuran zikir gösterisi ünlü ilahiyatçı Mehmet Fatih Çıtlak tarafından yönetildi. Çıtlak, İslam tasavvufunun aşk, samimiyet ve muhabbet üzerine bina edildiğini ve herkesin Allah’a yakın olabileceğini vurguladı.