Meryem Uzerli, Ozan Güven ve Bora Akkaş Boşnak Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Yazıcı-dostu sürüm

“Annemin Yarası” adlı filmle Bosna Hersek’te geniş bir hayran kitlesine ulaşan Meryem Uzerli, Ozan Güven ve Bora Akkaş, Türkçe öğrenen Boşnak öğrencilerle bir araya geldi.

Bu yıl sekizincisi düzenlenen Türk Filmleri Haftası kapsamında Bosna Hersek’e gelen oyuncular, Yunus Emre Enstitüsünün Tercihim Türkçe Projesi kapsamında Türkçe eğitim gören çocuklarla ve Zenica Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileriyle buluştu.

Sanatçılar, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü hocalarıyla görüşerek Bölüm hakkında bilgi sahibi oldu. Öğrencilerle Türkçe konuşan ve öğrencilerin sorularını yanıtlayan sanatçılar çocukların ilgisinden ve Türkçe konuşmalarından dolayı duygulandılar. Çocukların sorularını yanıtlayan Meryem Uzerli, Bosna Hersek'e gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek öğrencilerin Türkçeyi daha kolay öğrenmelerine yönelik tüyolar verdi. Uzerli ayrıca öğrencilerin Türkçe öğrenmelerinden dolayı oldukça mutlu olduğunu söyleyerek kendilerine başarılar diledi.

Sanatçılar, Yunus Emre Enstitüsünün çalışmalarının Bosna Hersek'te Türkiye’nin tanıtımı ve Türk kültürünün gelecek nesillere aktarılması konusunda önemli bir görev yürüttüğünü ve çocukların Yunus Emre Enstitüsü çalışmalarına katılmalarının kendilerini mutlu ettiğini belirtti.