Nobel Ödüllü Bilim İnsanı Aziz Sancar Bakü YEE’de

Yazıcı-dostu sürüm

Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, 13 Haziran 2017 tarihinde Bakü Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti.

Sancar, Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Ganire Paşayeva, Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Elşen Bağırzade, Azerbaycanlı akademisyenler ve Bakü Yunus Emre Enstitüsü kursiyerleriyle buluştu.

Edebiyata ilgisi olduğunu anlatan Sancar, Yunus Emre’ye olan sevgisinden bahsetti. Sancar, “Yunus Emre’ye olan sevgim kelimelerle ifade edilemez. William Shakespeare İngilizler için ne anlama geliyorsa, Yunus Emre de Türkler için aynı anlama geliyor. Üstelik Yunus Emre daha derin ve daha değerli bir şahsiyet. Çok kitap okudum, çok yazar, çok şair tanıdım ancak Yunus Emre gibisini görmedim.” ifadelerini kullanarak Yunus Emre’nin “Şöyle Garip Bencileyin” şiirinden bir dörtlük okudu.

Dinleyicilerden Nobel Ödülü ile ilgili gelen sorular üzerine “Nobel Ödülü’nü almaya gittiğimde Türkiye bayrağı rozetini ve Osmanlı tuğralı kravatımı takmıştım. Ben sadece Türkiye'yi değil, bütün Türk dünyasını temsil ediyorum. Ben Türkiye’ye ve Türk dünyasına borcumu ödedim.” dedi.

Bakü Yunus Emre Enstitüsünün hatıra defterini imzalayan Sancar, Türkçe öğrenim gören Azerbaycanlı gençlere emeğin ve çalışmanın çok önemli olduğunu vurguladı.