"Sanata Dokun" Saraybosna'da

Yazıcı-dostu sürüm

Sanata Dokun isimli resim ve heykel sergisi 15 Ekim 2015 tarihinde Saraybosna'da açıldı.

Sergi; sanat eserlerinin dokunulmazlığına dair bir eleştiride bulunmakla birlikte, yalnızca dokunarak algılayabilecek kitlelerle sanatın buluşturulmasını hedefliyor.

Sergide yer alan eserler Mensud Keco, Samir Suceska, Adis Lukac, Lejla Cehajic, Fikret Libovac, Bojana Mikulic ve Stjepo Gavric gibi sanatçılar tarafından icra edildi. 

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü destekleriyle Kültür Sanat Evi’nde gerçekleştirilen açılış programına, Saraybosna Görme Engelliler Merkezinden çok sayıda görme engelli üye katıldı.

Sergi hakkında bilgi veren Kotezlije Derneği Başkanı Elmedin Boj?i?, serginin görme engelli insanların düşünce dünyasına hitaben tasarlandığını belirterek bu önemli serginin açılışına destek veren herkese şükranlarını sunmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Yunus Emre Enstitüsünün sergiye ev sahipliği yapmasından dolayı gurur duyduklarını söyleyen Elmedin Boj?i?, görme engelli bireyleri toplumsal yaşama dâhil etmeyi amaçladıklarını ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla bu sergiyi oluşturduklarını belirtti.

Görme Engelli Çocuk ve Gençlik Merkezi Tarih Öğretmeni Senija Okic ise, mevcut verilere göre Bosna Hersek genelinde 5500 engelli bulunduğunu ve bu bireylerin toplumun her alanında aktif kılınması gerektiğini vurgulayarak bu serginin görme engelli bireyleri topluma dâhil etme konusunda önemli bir adım olduğunu ifade etti.