Tokyo’da “7 Dilde 7 İklimde Yunus Emre” Kaligrafi Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

Tokyo Yunus Emre Enstitüsü, Tokyo’da bulunan MG Latin Kaligrafisi Okulu iş birliğiyle “7 Dilde 7 İklimde Yunus Emre” Kaligrafi Sergisi düzenliyor. Yunus Emre şiirlerinin kaligrafi sanatı ile yazılmasından oluşan sergi, 6 Eylül 2015 Pazar gününe kadar Tokyo Büyükelçiliği Rezidansı’nda ziyarete açık olacak.

MG Latin Kaligrafisi Okulu öğrencileri tarafından yaklaşık bir yıl boyunca çalışıldı ve çeşitli eserler ortaya çıktı. Eserlerin tamamlanmasının ardından, “7 Dilde 7 İklimde Yunus Emre” adıyla hazırlanan serginin açılışı 31 Ağustos 2015 Pazartesi günü, Tokyo Büyükelçiliği Rezidansı’nda yapıldı. Serginin açılışına T.C. Tokyo Büyükelçisi A. Bülent Meriç ve eşleri Kumiko Meriç Hanımefendi, Japonya Eski Milli Eğitim Bakanı ve Eski Ankara Büyükelçisi Atsuka Tooyama, Savunma Bakan Yardımcısı Kanae Yamamoto, Savunma Bakan Yardımcısı Akira Satou, Milletvekili Shigeru Tanaka, Bunkyo Belediye Başkanı Hironobu Narisawa, MG Kaligrafi Okulu Müdüresi Muriel Gaggini ve Tokyo Yunus Emre Enstitü Müdürü Telat Aydın başta olmak üzere birçok davetli katıldı.

Eserleri tasarlayan öğrenciler, yaklaşık bir yıl süren bir çalışma sonucu ortaya çıkan eserlerin sergilenmesinden dolayı duydukları heyecanı dile getirdiler. Tasarım yapan Japon öğrencilerden biri eserlerin tasarım sürecini “Bir kaz yumurtası aldım, sonra o yumurtadan kaz yetiştirip tüyüyle bu eseri yazdım; Türk şiiri ile ilk defa tanışıyorum ama çok beğendim ve eseri yazarken duygulandım.” sözleriyle anlattı.

7 Dilde 7 İklimde Yunus Emre Sergisinin; Tokyo’dan sonra Londra, Roma, Tahran, Rabat, Saraybosna ve Ankara’da sergilenmesi planlanıyor.