“Türkçe Yaz Okulu” Başvuru Sonuçları Açıklanıyor!

Yazıcı-dostu sürüm

“Türkçe Yaz Okulu” Başvuru Sonuçları Cuma Günü Açıklanıyor!

Yunus Emre Enstitüsü, 2010 yılından bu yana her yaz yüzlerce öğrenciyi Türkçe Yaz Okulu programı ile Türkiye’de misafir etmeye devam ediyor.

Türkçeyi yerinde öğrenirken, Türkiye’nin tarihî ve turistik bölgelerini gezerek, Türk kültürünü yaşayarak tanıma fırsatı sunan Türkçe Yaz Okulu’na bu yıl rekor sayıda başvuru yapıldı. 16 Temmuz-12 Ağustos 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek programa bu yıl 65 bin kişi başvuruda bulundu.

13 Nisan Cuma günü açıklanacak başvuru sonuçlarına göre ülkemizde misafir edilecek katılımcı sayısı ise 1.000 olarak belirlendi.

2010 yılında başlatılan proje kapsamında bugüne kadar 3 bine yakın öğrencinin ağırlandığı yaz okulu programında bu yıl bir ilke de imza atıldı. Yurt dışında faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüleri ve Enstitü ile protokolü bulunan üniversitelerin Türkoloji bölümü öğrencilerini kapsayan yaz okulu bu yıl, kapılarını herkese açtı.

“Eğlen, Öğren, Keşfet”

Türkiye’yi ve Türkçeyi yakından tanımak isteyen farklı coğrafyaların gençlerini Türkiye’de buluşturarak dünya toplumlarının birbirlerini tanımalarına da olanak sağlayan programda iletişim dili olarak Türkçe kullanılıyor. Ülkemizin farklı illerinde misafir edilen öğrenciler, gittikleri illerin gözde üniversitelerinde uzman öğretim görevlileri tarafından verilen ders ve seminerlere katılarak Türkçelerini geliştirme ve pratik yapma imkânı bulurken, farklı yörelere ait doğal güzellikleri de yakından tanıma şansına sahip oluyor. Misafirlerimizin gidiş dönüş uçak biletleri de dâhil olmak üzere yaz okulu boyunca, rehberleri ve öğretmenleri eşliğinde, tüm ihtiyaçları Enstitü tarafından karşılanıyor.

Detaylı bilgi için Türkçe Yaz Okulu sayfası ziyaret edilebilir.