Türkçe Yaz Okulu İstişare Toplantısı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün 2010 yılından bu yana her yıl düzenlediği Türkçe Yaz Okulu tanıtım toplantısı Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ve TÖMER Müdürlerinin katılımıyla 3 Nisan Salı günü Ankara’da gerçekleştirildi.

Enstitü Başkanı Prof. Dr. Ateş’in yaptığı açış konuşması ile başlayan programda 2018 yılı Türkçe Yaz Okulu programı hakkında TÖMER müdürlerine bilgilendirmelerde bulunuldu.

Türkiye algısını pozitif hale getirmeliyiz

Prof. Ateş yaptığı açış konuşmasında, Yunus Emre Enstitüsünün Türkiye’yi ve Türkçeyi yakından tanımak isteyen gençleri Türkiye’de misafir ettiği “Türkçe Yaz Okulu” projesinin 8’inci yılını tamamladığını belirtti.

“Yunus Emre Enstitüsünün temel amacı, yurt dışında yaşayan insanlarla iletişim kurarak Türkiye algısını pozitif hale getirmek ve ilişki ağı oluşturmaktır. Bunun yanı sıra Enstitünün en önemli faaliyetlerinden biri Türkçe öğretimi, kurumsal kapasite geliştirilmesi, bilim diplomasisi ve Türkçe öğretmektir.” ifadelerini kullanan Ateş, bu yıl yaz okulu kapsamında 1.000 kişinin Türkiye’nin farklı illerinde misafir edileceğini söyledi. Her yıl artan başvuru sayısının bu yıl 60 bini geçtiğine dikkat çeken Ateş, önümüzdeki yıllarda daha fazla yabancı öğrencinin ülkemizde ağırlanmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Açış konuşmasından ardından Enstitünün kültür sanat ve bilim diplomasisi alanında gerçekleştirdiği faaliyetlerin yer aldığı tanıtım filmi izlendi. Toplantıda, geçen sene Türkçe Yaz Okulunda elde edilen sonuçlar değerlendirilirken bu sene yapılacak etkinlikler hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.

Program soru-cevap bölümüyle sona erdi.