Türkçe Yaz Okulu Öğrencileri Başkentte

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü tarafından 57 ülkeden 700 öğrencinin katılımıyla düzenlenen Türkçe Yaz Okulu, 22 farklı şehirde 23 üniversitenin ev sahipliğinde gerçekleşti. Ankara’da düzenlenen programlardan birisine de Gazi Üniversitesi TÖMER ev sahipliği yaptı. Program kapsamında Senegal, Güney Afrika, Tunus, Arnavutluk, Filipinler ve Pakistan’dan 20 öğrenci iki farklı özel yurtta ağırlandı. Sabahları Gazi Üniversitesi TÖMER’de Türkçe eğitimi alan öğrenciler Türkçelerini geliştirdiler.

Derslerin akabinde Ankara’nın tarihî, kültürel ve sosyal yerlerini gezerek başkenti yakından tanıma fırsatı bulan Türkçe Yaz Okulu öğrencileri, bu kapsamda Anıtkabir, Hamamönü, Eymir ve Mogan gölleri, Altınköy, Harikalar Diyarı, Göksu Parkı, Mavigöl, Ankara Kalesi gibi noktaları gördüler. Tekne gezisi, okçuluk, çini eğitimi, ebru gösterisi, bağlama dinletisi, piknik gibi faaliyetlere de katılan öğrenciler, hafta sonlarında ise Kapadokya ve Amasra’ya giderek Türkiye’nin doğal güzelliklerine şahit oldular. 

Bir ay boyunca Türkçelerini geliştirip Türk kültürünü ve tarihini yerinde öğrenen Türkçe Yaz Okulu öğrencileri, İstanbul’da sonunda ise ülkelerine dönüp gönüllü kültür elçilerimiz olmaya devam edecekler.