Türkçe Yaz Okulu öğrencileri Isparta’da buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Dünyanın farklı coğrafyalarından gelen ve Türkçe için Türkiye’de buluşan gençler, Isparta’nın doğal ve turistik mekânlarını gezdi. Türkiye’nin 23 farklı şehirde Yunus Emre Enstitüsü organizasyonuyla gerçekleşen Türkçe Yaz Okulu programının Isparta ayağında ev sahibi Süleyman Demirel Üniversitesiydi. 11 ülkeden Isparta’ya gelen 18 yabancı öğrenci, yaklaşık dört hafta süresince Türkçe dil derslerinin yanı sıra bölgenin tarihi, turistik ve doğal mekânlarını tanıma fırsatı buldular.

Türkçe Yaz Okulu ile Isparta’yı keşfettiler

Kültür ve sanat etkinliklerine katılarak; seramik, hat, tezhip ve ebru sanatlarını öğrenirken Türk yemekleri tanıtımı etkinliğine katılarak da Osmanlı ve Türk mutfağını yakından tanıma fırsatı buldular. Gençler, etkinlik kapsamında Aşçıbaşı Alim Çimenkaya ile birlikte Osmanlı Saray Mutfağının eşsiz lezzetlerinden olan “Piliç Topkapı ve Zerdeçallı Sebze Sote” hazırladılar. Gençler gezi programı kapsamında Isparta’nın son yıllarda turizm odağı olan ve “Lavanta Kokulu Köy” olarak tanınan Kuyucak Köyü’nü ziyaret ettiler. Ayrıca Aksu Zindan Mağarasını, dokuma halılarının sergilendiği Halı Müzesi’ni ve Eğirdir’i de gezip görme fırsatı yakaladılar. 

Ana Samkurashvili: “Türkçe Yaz Okulu programı, hayatımın hediyesi…”

Kazakistan’dan ülkemize gelen Shakhlo Abdalimova, programdan çok memnun olduğunu belirterek, etkinlik kapsamında hem Türkçe öğrendiklerini hem de tarihi ve turistik mekânları gezme fırsatı bulduklarını söyledi. Gürcistanlı Ana Samkurashvili de Türkçe Yaz Okulu programının hayatının hediyesi olduğunu ve hayatındaki en doğru kararın ülkesindeki Yunus Emre Enstitüsü merkezine giderek Türkçe öğrenmek olduğunu belirtti.