TYO Öğrencileri Rize’de doğanın keyfini çıkardı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü yurt dışındaki merkezlerinde Türkçe eğitimi alan kursiyerlerini her yıl olduğu gibi bu yıl da “Türkçe Yaz Okulu” programı ile Türkiye’ye getirdi. Bu kapsamda Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde eğitim gören öğrenciler; Çayeli Ağaran Şelalesini, Çayeli Eğitim Fakültesini ziyaret etti. Rize’de kültür sanat etkinliklerine katılan öğrenciler, öğrendikleri Türkçeyi uygulamalı olarak geliştirme fırsatı da buldu.

Türkçe Yaz Okulu kapsamında Rize’ye gelen 17 öğrenci, yaklaşık bir ay süresince Türkçe derslerine katılımlarının yanı sıra tarihî, doğal ve kültürel mekânları gezdi; ebru, çömlek, yemek, bağlama, halk oyunları gibi kültür etkinliklere katıldı. Programda öğlene kadar Türkçe dil eğitimi alan öğrenciler, öğleden sonra ise kültür ve sanat faaliyetlerine katıldı. Öğrenciler, hem ülkelerinde öğrendikleri Türkçeyi Anadolu’nun kültürü ile harmanladı, hem de katıldıkları etkinliklerde Türk kültür ve sanatını keşfettiler.

Artvin doğal güzellikleri ile göz doldurdu 

Gençler, Rize dışında Artvin’de de tarihî ve turistik mekânları ziyaret ettiler. Ayrıca Türkçelerini Anadolu’nun kültürü ile harmanladılar, katıldıkları etkinliklerde Türk kültür ve sanatını keşfettiler.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde eğitim gören 17 öğrencinin ülkeleri ise şöyle; Kazakistan, Azerbaycan, Lübnan, Romanya, Cezayir, Mısır, Afganistan, Mısır, Kırgızistan, İran, Makedonya.