Uluslararası Türkologlar ODTÜ Teknokent’i Ziyaret Etti

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün her yıl düzenlediği Türkçe Yaz Okulu kapsamında bu yıl “Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programı”na katılmak üzere Türkiye’ye gelen uluslararası Türkologlar, ODTÜ Tekntokent’i ziyaret etti.

Yunus Emre Enstitüsünün yürüttüğü Bilimsel Diplomasi Çalışmaları kapsamında ÖDTÜ Teknokent’i gezme fırsatı bulan uluslararası Türkologlar, hem Teknokent girişimleri hakkında bilgi alma şansına sahip oldular hem de ODTÜ Teknokent'te gerçekleşen çeşitli teknolojik gelişmeleri öğrendiler.

Ziyaret kapsamında ODTÜ Teknokent tarafından geliştirilen oyunlara büyük ilgi duyan uluslararası Türkologlar, programın son aşamasında kuluçka girişimlerinin yer aldığı atölyede oyunları nasıl geliştirildiğini birinci elden görme fırsatı buldular.

Program zengin içeriğiyle devam ediyor

Programa yurt dışındaki Yunus Emre Türk Kültür Merkezleri tarafından belirlenen Türkologlar, yurt dışında Yunus Emre Enstitüsü tarafından desteklenen Türkoloji bölümlerinden öğretmen adayları ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının Türk dili bursuyla Türkiye’de Türkçe Öğretmenliği veya Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinde yüksek lisans ve doktora yapan Türkologlar katılıyor. Mısır, Cezayir, Makedonya, Bosna-Hersek, Kosova, Sırbistan, Arnavutluk, Avusturya, Irak, İran, Sudan, Azerbaycan, Gürcistan, Afganistan, KKTC ve Suriye uyruklu katılımcılar 4 hafta boyunca teorik ve pratik alanda eğitim alacak ve çeşitli kültürel etkinliklere katılacaklar. Alan uzmanı eğitimci ve akademisyenlerin vereceği seminerlere ek olarak Hacettepe Üniversitesi HÜ TÖMER’de staj yapacak; bu staj kapsamında, Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu kapsamında Türkiye’de bulunan Türkoloji Yaz Okulu grubu öğrencilerine verilecek Türkçe derslerini takip edecekler. 11 Ağustos 2017 tarihinde sona erecek eğitim programının ardından katılımcılar 20 Ağustos 2017 tarihine kadar 2017 Yaz Okulu kapsamında Ankara ve İstanbul gezi programlarına dâhil olacaklar.