Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programı Sona Erdi

Yazıcı-dostu sürüm

Yurt dışındaki Türkologlara yönelik 3 Ağustos 2015 tarihinde başlayan "Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı" 20 Ağustos 2015 Perşembe günü sona erdi. Sertifika Programına 14 Ülkeden 35 Türkolog katıldı.

Program boyunca Gazi Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi TÖMER’lerde ders anlatım ve uygulama eğitimleri alan kursiyerler ders dinlemenin yanı sıra atölye çalışmaları ve örnek ders anlatımı yaptılar. Program sonunda yapılan sınavda başarılı olan öğrenciler sertifika almaya hak kazandılar. Kapanış programına Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Dr. Şaban Çobanoğlu, İnsan Kaynakları Müdürü Atilla Varlı, Türkçe Eğitim Birimi Müdürü Dr. İbrahim Gültekin ve Türkoloji Birim Sorumlusu Mustafa Kayıhan katıldı.

Kursiyerler kapanış programı çerçevesinde hazırladıkları etkinlikleri sunma fırsatı buldular. Türkçe şiirler okuyup şarkılar söyleyerek ülkelerini tanıtan kursiyerlerden Zübeyir Kılıç, Ege Yöresine ait zeybek oyununu sergiledi. Programa Kosova’dan katılan Taner Güçlütürk ise kendisinin hazırlamış olduğu ‘’Çanakkale Savaşı” konulu belgeseli izleyicilerin beğenisine sundu.

Program; öğrencilere sertifikaların dağıtımının ardından toplu fotoğraf çekimi ve kokteylin ardından sona erdi.