YEE ile Mısır Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü

Yazıcı-dostu sürüm

Kahire Yunus Emre Enstitüsü ile Kahire’deki Mısır Bilim ve Teknoloji Üniversitesi arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı.

Törene Kahire Yunus Emre Enstitüsü Müdürü S. Emre Çelebi, Azerbaycan Cumhuriyeti Kahire Büyükelçisi Tural Rızayev,  T.C. Kahire Büyükelçisi Ali Rıza Güney, Mısır Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Muhammat El-Sadani ve Diller ve Tercümeler Bölümü Dekanı Müşire Suveylem de katıldı.

İmzalanan protokole göre Yunus Emre Enstitüsü, üniversitedeki Türkçe eğitimine okutman ve müfredat konularında destek verecek, üniversiteden belli sayıdaki öğrenciyi burslu olarak Türkiye’de her sene düzenlediği Yaz Okuluna davet ederek hem Türk kültürünü ve hayatını yakından görme fırsatı sunacak hem de Türkçelerini ilerletmelerine yardımcı olacak.

Rektör yardımcısı Muhammad El-Sadani bu protokolün ileride Türkçe dışında farklı eğitim ve kültür konularında Türk üniversiteleriyle ortak çalışmalar yapmak için bir adım olmasını temenni ettiğini söyleyerek bölgenin iki güçlü devleti olan Türkiye Cumhuriyeti ve Mısır Arap Cumhuriyeti’nin eğitim, kültür, sanat ve ticaret alanlarında mevcut olan ilişkilerinin daha ilerisine geçerek yakınlaşmasının önemine vurgu yaptı. 

İmza töreni sonrasında Türkçe bölümü öğrencileri ve akademik kadrosuyla buluşan Yunus Emre Enstitüsü yetkilileri, önümüzdeki akademik yıldan itibaren yapacakları ortak çalışmalar hakkında bilgi verdiler.