Yunus Emre Enstitüsü AB Bakanlığıyla Proje Temelli Müşterek Çalışmalara Devam Ediyor

Yazıcı-dostu sürüm

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından Türkiye ve AB sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla 2008 yılından itibaren yürütülmekte olan “AB ve Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyaloğu” projesinin II. Yönlendirme Komitesi Toplantısı 13 Kasım 2015 tarihinde Ankara’da Avrupa Birliği Bakanlığı’nda gerçekleştirildi. İzleme, tavsiye ve değerlendirme niteliği taşıyan toplantıya proje temelli çalışmalar yürütmekte olan birçok kurum katıldı. Yunus Emre Enstitüsünün de katıldığı toplantıya ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, TOBB ve ilgili sivil toplum kurum ve kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Yunus Emre Enstitüsü, AB ve Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyaloğu III Projesi kapsamındaki tanıtım ve bilgilendirme etkinliklerine Avrupa’da bulunan temsilcilikleri aracılığıyla projeye dâhil olacağını, proje kapsamında her türlü iş birliğine açık olduğunu belirtti.

AB Bakanlığıyla Enstitünün de faydalanıcı olarak yer aldığı Avrupa-Türkiye Kültürlerarası Diyalog Projesi ve AB Projeleri üzerine arama ve istişare toplantıları yapılması planlanıyor.