Yunus Emre Enstitüsü Dostluk Tırı Cumhuriyet Kortejinde

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Ankara'da çeşitli etkinliklerden oluşan Cumhuriyet Kortejine katıldı.

330 kişiden oluşan Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Bölüğü'nün marşları eşliğinde başlayan Cumhuriyet Korteji yürüyüşüne, Tarihî Osmanlı Birliği, muharip gaziler, iç güvenlik gazileri ve 15 Temmuz gazilerinden oluşan gruplar eşlik etti. 200 kişinin taşıdığı meşalelerle aydınlanan kortejde, Cumhuriyet'in kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ün heykeli ile Cumhuriyet'in ilan edildiği eski Meclis'in maketi de bulundu.

Kutlamalara Dostluk Tırı ile katılan Yunus Emre Enstitüsünün yanında TİKA, AFAD, UMKE gibi sivil toplum kuruluşları Cumhuriyet Kortejinde yerini aldı. Gecede Türkiye'yi yurt içinde ve yurt dışında başarıyla temsil eden spor federasyonları, 200 kişilik sporcu ekibiyle, Folklor Federasyonu'na bağlı 7 farklı bölgenin renk ve danslarını yansıtan folklor grupları da hazır bulundu. Büyük-küçük herkesin eşlik ettiği kutlamalarda klasik araba "vosvos" tutkunları, motosikletliler ve çocuklar törenin renkli bir diğer bölümünü oluşturdu.

Birbirinden farklı gösterilerle zenginleştirilen, sürpriz hediyelerle çocukların sevincine ortak olunan ve yaklaşık 2 saat süren fener alayı korteji, 15 Temmuz Kızılay Millî İrade Meydanı'nda havai fişek gösterisiyle sona erdi.