Yunus Emre Enstitüsünde bayramlaşma

Yazıcı-dostu sürüm

Yurt genelinde 10 günlük tatile girilecek olması nedeniyle, Yunus Emre Enstitüsünün personel bayramlaşma programı, Ulus'ta bulunan merkez binada Kurban Bayramı öncesinde yapıldı.

Enstitü personelinin katıldığı bayramlaşma programında konuşan Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, "İki dinî bayramımız var ve bu bayramların önemini bugün tekrar hatırlayalım ve birlikte kutlayalım istiyorum. Bu geleneği unutmamak, hep hatırlamak lazım aksi takdirde tüm geleneklerde olduğu gibi bu gelenek de kaybolur. Onun için bayramda özellikle mutlu olmanız gerekiyor. Bu da netice itibariyle sünnettir. Hangi açıdan? Yani gülümsemeniz ve içselleştirmeniz. Bugünden itibaren başlayın ve bayram tatili sonuna kadar bu gülümsemeleriniz pozitif enerjiye dönüşsün. Çünkü, özellikle son iki ay Türkçe Yaz Okulu gibi, büyük heyet ziyaretleri gibi, büyük organizasyonlar vesaire derken çok yoruldunuz ve enerjiye ihtiyaç var. Umarım güzel bir bayram geçirirsiniz. Hepiniz iyi bir bayram geçirmeyi hak ediyorsunuz. İnşallah dönünce de çok daha güzel ve çok daha başarılı ve sayı itibariyle de çok sayıda işi hep birlikte yapacağız inşallah." diye konuştu.

Prof. Dr. Şeref Ateş sözlerini şu temennilerle bitirdi: "Birbirinizi her zamankinden daha fazla sevmeniz gerekiyor. Yunus Emre Enstitüsünün işi sadece diğer milletlere Türkçe öğretmek, Türkiye'yi tanıtmak, gerçekleri onlara anlatmak değil, Yunus Emre'nin 'Sevelim, sevilelim. Bu dünya kimseye kalmaz.' felsefesini başta kendimiz olmak üzere tüm dünyada yaşatmaktır. Hepinize kazasız ve sıkıntısız bayramlar diliyorum. Sağ salim inşallah, bayramdan sonra görüşmek üzere. Allah hepinizi, tüm milletimizi, ülkemizi korusun."