Yurt Dışındaki Yabancı Türkologlara Yönelik Sertifika Programı Sona Erdi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi alanında uzman öğretmenler yetiştirmek; bu alana ilgi duyan ve bu alanda çalışan kişilerin mesleki gelişimlerine katkı sunmak amacıyla sertifika programları düzenlenmektedir. Hem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı katılımcılara hem de yurt dışında yaşayan yabancı Türkologlara  “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı” başlığı altında iki ayrı program düzenli olarak her yıl farklı şehirlerdeki çeşitli üniversitelerde düzenlenmektedir.

32. Yabancı Dil Olarak Öğretimi Sertifika Programı Gazi Üniversitesi TÖMER’de Yabancı Türkologlara Yönelik Gerçekleştirildi

Gazi Üniversitesi iş birliğiyle 32. sertifika programı 01-27 Ağustos 2016 tarihleri arasında yurt dışındaki yabancı uyruklu Türkoloji mezunlarına yönelik olarak gerçekleştirildi. Söz konusu programa 13 ülkeden 25 Türkolog katıldı. Eğitimler, Gazi Üniversitesi Türkçe Öğrenim, Araştırma ve Uygulama Merkezinde verildi. Türkologlar alacakları eğitimlerin yanı sıra Ankara, Bursa, Nevşehir, Eskişehir ve İstanbul gibi ülkemizin birbirinden güzel şehirlerinde düzenlenecek gezi programları ile Türkçe, Türkiye, Türk kültürü ve tarihi hakkında çeşitli bilgi ve deneyim edinme imkânına sahip oldular. Program sonunda, örnek ders anlatımı ve yapılacak yazılı sınavın ardından başarılı olan kursiyerlere kapanış töreninde sertifikaları takdim edildi. Kültür gezileri kapsamında İstanbul’da bulunan Türkologların 27 Ağustos 2016 tarihinde düzenlenen Türkçe Bayramı’na katılımları ile program sona erdi.