Yunus Emre Enstitüsü "Kültürel Diplomasi Söyleşileri”ne Devam Ediyor

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye ile dünya ülkeleri arasında kültürel diplomasi bağlarının güçlenmesi amacıyla yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekleyen Yunus Emre Enstitüsü, geleceğin diplomatlarının yetişmesi için düzenlediği söyleşi dizisine, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş’in konuşmacı olarak katıldığı programla devam etti.

21 Aralık Perşembe günü Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinde gerçekleştirilen söyleşide, kültürel diplomasinin tanımına yenilikler getirilmesi gerekliliğine işaret eden Prof. Dr. Şeref Ateş, Türkiye’nin mevcut kriterlerin dışına çıkarak dünyaya göstereceği yeni söylemleri olduğunu göstermesi gerekliliğine vurgu yaptı.

Yurt dışında 8 yıldır faaliyetlerine devam eden Yunus Emre Enstitüsünün, Türkiye sınırları içinde de tanınırlığını artırmak amacıyla düzenlenen söyleşi dizisi ile Türkiye'nin tanıtımı, Türkiye lehine bir algı oluşturulması ve Türkiye'nin itibarının artmasının hedeflendiğini söyledi.

Bunun belli bir felsefe ve strateji ile gerçekleştirilebileceğine işaret eden Prof. Dr. Ateş, dünyanın farklı merkezlerinden gelen bilgileri bir araya getirerek ülkelere uygun farklı stratejiler belirlediklerinin altını çizdi. Yunus Emre Enstitüsünün çok basit bir felsefesi olduğunu belirten Ateş, "Biz, bütün yaratılmışı yaratandan ötürü severiz. O halde biz, bizdeki bütün kültürel zenginlikleri de başka milletlerle paylaşmak isteriz. Fakat bunu stratejimize, planlamamıza ve uygulamamıza dönüştürmemiz lazım." dedi.

Uluslararası ilişkilerde yeni bir dönemin yaşandığını ve bu yeni dönemde herkesin aktif rol alabileceğini kaydeden Ateş, Türkiye'nin son 10-15 yılda bir hayli yol aldığını ve Enstitünün de bu konuda üzerine düşen görevi yaptığını bildirdi.

Ayrıca, üniversitelerin nitelik, üretim ve kalitesinin uluslararası alanda belirleyici olduğunu da söyleyen Ateş, bu yıl içerisinde başlatılan Türkiye Akademik Bilimsel ve İşbirliği Projesi kapsamında Türkiye'nin akademik birikimini yurt dışında tanıtacak ve Türkiye ile akademik anlamda üretime dayalı iş yapacak projelerin destekleneceğini dile getirdi.