100. Yıla Doğru 100 Kültür Merkezi

Yazıcı-dostu sürüm

Dünyayı kültür ağlarıyla ören Yunus Emre Enstitüsü, 100. yıla doğru 100 Kültür Merkezi hedefine her geçen gün yaklaşıyor.

Enstitü, 55 ülkede 66 kültür merkezi ve toplamda 85 yurt dışı temsilciği aracılığıyla gerçekleştirdiği kültürel diplomasi faaliyetleri çerçevesinde Türkiye’nin, Türk dilinin ve kültürünün tanıtımını yaparak tüm dünyayı Türkçe ve Türk kültürüyle tanıştırmaya devam ediyor.

Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye-Umman 11. Dönem Karma Ekonomik Komisyon Toplantısında Muskat’ta 3 Kasım 2022 tarihinde Yunus Emre Enstitüsü kurulmasına ilişkin Mutabakat Zaptı imzalandı.

T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Nureddin Nebati, Yunus Emre Enstitüsünün açılmasının Umman’daki Türkiye algısını daha da geliştireceğini belirtti.

Umman Sultanlığı Ticaret, Sanayi ve Yatırım Teşvik Bakanı Sayın Qais bin Mohammed bin Moosa Al Yousef, kültürel alışverişin iki ülke arasında büyük önem taşıdığını ifade etti.

KÜLTÜREL VE BİLİMSEL BAĞLILIKLAR KUVVETLENDİRİLECEK

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye ve Umman arasındaki iş birliğini, kültürel ve bilimsel bağlılıkları kuvvetlendirmek gayesiyle Umman genelinde başta Türkçe öğretimi faaliyetleri olmak üzere çok sayıda büyük çaplı kültürel etkileşim faaliyetleri yürütecek.