19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayram Coşkuyla Kutlandı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün dünya genelindeki merkezlerinde, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı coşku ve sevinçle kutlandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a giderek Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın başlattığı tarih olarak kabul edilen 19 Mayıs 1919 tarihinin 103. yıl dönümü vesilesiyle Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’daki Yunus Emre Enstitüsü ve Fas’taki Rabat Yunus Emre Enstitüleri de dahil olmak üzere birçok merkezde törenler düzenlendi.

SARAYBOSNA’DA 19 MAYIS HEYECANI

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna'da, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" etkinlikleri kapsamında konser düzenlendi.

Saraybosna Eğitim Müşavirliği, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) tarafından düzenlenen programa, Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü  Müdürü Mehmet Akif Yaman, Saraybosna Eğitim Müşaviri Faruk Berat Akçeşme, Türkiye ve Bosna Hersek kurumlarının yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri Ordu Evinde verilen konserde IUS Türkoloji öğrencileri Türkçe ve Boşnakça parçalar seslendirdi.

Yaman programda yaptığı açıklamada, “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında bugün Saraybosna’da IUS Türkoloji öğrencilerinin hazırlamış olduğu konser için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu önemli günü, bu önemli binada öğrencilerimizin hazırlamış olduğu Türkçe ve Boşnakça şarkılarla tekrar anma ve anlama şansını bulacağımızı ümit ediyoruz.” dedi.

Akçeşme ise “Eğitim Müşavirliği olarak Saraybosna, Zenica ve Mostar’da çeşitli programlar düzenledik. Bu günü, Boşnak öğrenciler ile aynı Türkiye’de olduğu gibi kutluyoruz.” diye konuştu.

RABAT’TA 19 MAYIS KUTLAMALARI

Yunus Emre Enstitüsü T.C. Rabat Büyükelçiliği rezidansında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bir arada kutlandı. Kutlapa programı kapsamında Fas'ta yaşayan Türk ve Faslı çocuklarla gençlerin katıldığı bir program düzenlendi. Etkinlik için özel olarak süslenen rezidansta çocuklara Türk strateji oyunu Mangala, Mas Güreşi, çuvalla koşu yarışı gibi geleneksel oyunlar oynadı. Şarklar, şiirler ve resimleriyle programa renk katan çocuklara Yunus Emre Enstitüsünden hatıra olarak çeşitli hediyeler dağıtıldı.

 

Diğer Etkinlikler

Mogadişu Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya...

Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının...

Yunus Emre Enstitüsü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Güney Afrika’nın Johannesburg ve...

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği ve Dakar Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu...