2018 Yılı Son TYS Başvuruları Başladı!

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü tarafından, Türkçeyi yabancı dil olarak öğrenen bireylere yönelik “Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Metni” doğrultusunda geliştirilen Türkçe Yeterlik Sınavı’na (TYS) başvurmak isteyen adaylar için yılın son başvuruları bugün başladı.

Türkçe yeterliğini belgelemek isteyen bireylerin okuma, dinleme, yazma ve konuşma becerilerini ölçmek üzere yılda üç defa düzenlenen sınav için 18 Haziran-13 Temmuz 2018 tarihleri arasında başvuru yapılabilecek. Başarılı olan adaylar ise B2, Cl, C2 düzeylerinde Türkçe Yeterlik Belgesi’ne sahip olacak.

28 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan sınav, 2013 yılından bu yana Türkiye ve Yunus Emre Enstitülerinin bulunduğu tüm ülkelerde eş zamanlı uygulanıyor. Yılda üç defa uygulan sınav üç oturumda gerçekleştiriliyor: 1. oturum; Okuma 60, Dinleme 45 olmak üzere 105 dakika; 2. oturum Yazma-1 20, Yazma-2 40 olmak üzere 60 dakika; 3. oturum Bağımsız Konuşma 5, Karşılıklı konuşma 10 olmak üzere, toplam 15 dakika, sınavın tamamı ise 180 dakika sürüyor.

Türkçenin uluslararası geçerliğe sahip standart sınavı olan TYS, iş ve eğitim başvurularında kolaylık sağlarken yurt dışında Türkçe öğretiminin standartlaştırılması açısından büyük önem arz ediyor. Türkiye’de herhangi bir kurumda okuma hakkı kazanan adaylara Türkçe hazırlık sınıfından muaf tutulma hakkı tanıyan Türkçe Yeterlik Belgesi, Türkçe rehberlik veya tercümanlık yapmak isteyen yabancılardan da isteniyor.

TYS ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşmak için tys.yee.org.tr adresini ziyaret edebilir; başvurularınızı http://sinav.yee.org.tr adresinden yapabilirsiniz.