3. Türk Okçuluğu Eğitimi

Yazıcı-dostu sürüm

Sizleri Türk Okçuluğunu Öğrenmeye ve Öğretmeye Davet Ediyoruz

Pek çok ulusun tarih sahnesine çıkışından itibaren rağbet ettiği, avlanmanın yanı sıra bir harp sporu olarak özel önem verdiği okçuluk, tarih boyunca Türklerin ayrılmaz bir parçası ve en müstesna özelliği olmuştur. Türk kültür tarihinin yapı taşlarından biri olan geleneksel okçuluğu tanıtmak ve bu ata sporumuzla kültürel bağlarımızı geliştirmek için Yunus Emre Enstitüsü ve Okçular Vakfı olarak “Kemankeş Projesi”ne imza attık. 16 ülkeden 72 eğitmen yetiştirdik. Türk Okçuluğu kurslarımıza 1000’i aşkın kursiyer katıldı ve bu tarihî sporun inceliklerini öğrendi.

Sizler de Bakü, Budapeşte, Lahor, Podgoritsa, Saraybosna, Tiflis,  Tiran, Tunus, Üsküp ve Zagreb Yunus Emre Enstitülerinden birine bizzat gelip 15-22 Nisan 2019 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştireceğimiz 3. Türk Okçuluğu Eğitimine başvurabilir ve vakıf kültürüyle yüzyıllar boyunca hizmet vermiş Okçular Tekkesinin bulunduğu spor tesislerimizde ustalardan okçuluk eğitimi alabilirsiniz. Böylelikle de Türk kültürünü, kendi tarihi atmosferi içinde yaşama şansına sahip olabilirsiniz.

İstanbul’da yapılacak bir haftalık eğitimi alan kursiyerler, ülkelerine dönüp orada bulunan Enstitülerimizde hazırlayacağımız sınıflarda “Türk Okçuluğu” müfredatı kapsamında kendilerine vereceğimiz kaynaklarla ve hepsi el yapımı olan okçuluk malzemeleriyle ilgi duyanlara kurs hizmeti verebilecek. Kemankeş projesi, Türk okçuluğunu tüm dünyaya tanıtmanın yanı sıra bu köklü spora yeni sporcular kazandırmayı da hedefliyor.

 

Başvuru Tarihleri: 22 Şubat - 4 Mart 2019

Başvuru Merkezleri: Almanya, Bakü, Bosna-Hersek, Budapeşte, Fas, Filistin, İran, Japonya, Katar, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Lahor, Lübnan, Malezya, Mısır, Podgoritsa, Polonya, Saraybosna, Sırbistan, Sudan, Tiflis, Tiran, Tunus, Ürdün, Üsküp ve Zagreb Yunus Emre Enstitüleri