320 Bin Kişi Uzaktan Türkçe Öğreniyor

Yazıcı-dostu sürüm

2017 yılında hayata geçirilen Uzaktan Türkçe Öğretim Portali ile dünyanın 194 ülkesinden 320 bin kişi Türkçe öğreniyor.

Yunus Emre Enstitüsü, dünyanın her yerinde Türkçe öğrenmek isteyenler için Uzaktan Türkçe Öğretimi projesi kapsamında Türkçe Öğretim Portali’ni hayata geçirdi. Türkçe, İngilizce, Arapça ve Rusça olmak üzere 4 farklı dilde hizmet veren portalde Avrupa dil portfolyosüne uygun olarak A1, A2, B1, B2 ve C1 seviyeleri yer alıyor.

Okuma, dinleme, yazma, konuşma, video, dil bilgisi, değerlendirme ve oyun gibi etkinliklerle öğrencilerin eğlenerek öğrendiği portalde sunulan kelime öğretim modülü ile puan ve rütbe kazanma sistemine eklenen anlık sosyal medya paylaşımı özelliği de yer alıyor. Kullanıcıların kendilerinin ve diğer kullanıcıların ilerleme durumlarını da görebildiği portalin yakın zamanda cep telefonu uygulaması da hayata geçirilecek.

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, teknolojik gelişmelerin çağımızdaki önemine vurgu yaparak "Bu gerçeklikten hareketle Enstitü olarak Uzaktan Türkçe Öğretim Portali’ni ücretsiz olarak kullanıma açtık. Portale en fazla ilgi Mısır'dan. Bu ülkeyi sırasıyla Suriye, Suudi Arabistan, Cezayir ve Ürdün izlemekte. Üç yıllık süre zarfında farklı ülkelerden 320 bin kişiye ulaşmak bizim için önemli bir başarı ama tabii ki bunu yeterli görmüyoruz. Portali sürekli geliştirerek 2023 yılında 1 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Diğer Etkinlikler

Cakarta Yunus Emre Enstitüsü’nün çalışmaları sonrası Endonezya’da yer alan devlet ve özel olmak üzere 12...

Nijerya'nın başkenti Abuja'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, 24 Şubat...

Venezuela'da yaşayan gençler, Türk dizileri ve Türkiye-Venezuela ilişkilerinin gelişmesi ile Türkçeye her geçen gün...

Afganistan’da, Yunus Emre Enstitüsünün Osmanlı Türkçesi, sülüs hattı ve tezhip kurslarını başarıyla...