Afgan Kadınlar İçin Seferberlik Devam Ediyor

Yazıcı-dostu sürüm

Afganistan’ın başkenti Kabil’deki “Okuma Yazma Seferliği” kapsamında bugüne kadar 250 Afgan kadını okuma ve yazma öğrendi.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Hane-i Mihriban Vakfı iş birliğiyle yürütülen faaliyet kapsamında 6 aylık kurslarını başarıyla tamamlayan 182 Afgan kadını için 21 Aralık 2019 günü sertifika töreni düzenlendi.

Bilgi ve öğrenmenin her bireyin hakkı olduğu fikrinden hareketle yola çıkan Yunus Emre Enstitüsü, eğitim imkânlarına ulaşmakta zorluk yaşayan kadınlara yönelik okuma-yazma kursları açtı. Kabil genelinde 6 sınıf açan Enstitü, gerekli bütün eğitim materyallerini de Afgan kadınların hizmetine sundu.

Altı aylık programı başarıyla tamamlayanlar için Kabil Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Fakültesi Konferans Salonunda sertifika töreni düzenlendi. Eğitimin ardından sertifikalarına kavuşan Afgan kadınların mutlulukları yüzlerinden okunurken kurslara katılan kadınların içerisinde 7’den 77’ye her yaştan kadının olması ortaya konulan azmi gözler önüne serdi. Faaliyetin 2020 yılında da devam etmesini temenni eden kursiyerler Yunus Emre Enstitüsü yetkililerine teşekkürlerini iletti.

Açış konuşmalarının ardından müzik dinletisi ile devam eden programda Özbek halk ezgilerinin yanı sıra Afgan kültüründen şarkı ve türküler de seslendirildi. Okuma-yazma öğrenen kadınlara sertifikalarının takdim edilmesinin ardından öğretmenler de unutulmadı. Hane-i Mihriban Vakfı öğretmenleri hediyelerini Türkiye Cumhuriyeti Kabil Büyükelçisi Oğuzhan Ertuğrul’un elinden aldı. Hediye takdimi sonrası misafirlere çeşitli ikramların sunulması ile program sona erdi.

Diğer Etkinlikler

Türkiye’nin Bandar Seri Begavan Büyükelçiliği ve Brunei Yunus Emre Enstitüsü tarafından Brunei Savunma Bakanlığı (...

Yunus Emre Enstitüsü, Latin Amerika’da Türkiye’nin kültürel mirasını tanıttığı faaliyetlerle farklı ülkelerde Türk...

Iraklı Polisler Türkçe Öğreniyor

 

Yunus Emre Enstitüsü, Bağdat'ta bulunan Irak İç İşleri Bakanlığı Diller...

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı, T.C. Saraybosna Büyükelçiliği ve Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü tarafından “17...