ALTE’nin Birinci Uluslararası Dijital Sempozyumu Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün ana sponsorluğunda gerçekleşen Uluslararası ALTE Dijital Sempozyumu’nda dil becerilerinin ölçülmesi alanında araştırma yapan uzmanlar, dijital platformda, alandaki yeni gelişmeler hakkında fikirlerini paylaştılar.

Uluslararası ALTE Dijital Sempozyumu 28-30 Nisan 2021 tarihleri arasında Yunus Emre Enstitüsünün ana sponsorluğunda gerçekleştirildi. Teması “Safeguarding the Future of Multilingual Assessment in the Covid World” (Kovid Dünyasında Çok Dilli Değerlendirmenin Geleceğini  Koruma) olan sempozyuma yoğun katılım gerçekleşti. Yunus Emre Enstitüsüyle birlikte Goethe Enstitüsü, British Council, Cambridge Assessment, TestDaF-Institut, Pearson PTE Academic, IELTS, TRINITY College London, Telc Language Tests gibi kuruluşların yanı sıra çeşitli ülkelerde yabancı dil öğreten ve dil testi geliştiren kurumlardan çok sayıda uzman ve akademisyen sempozyuma katıldı.

Dijital platform üzerinden sanal stantların ziyaret edildiği ve salonlarda çevrim içi konferansların düzenlendiği sempozyumda Yunus Emre Enstitüsünün standını çok sayıda araştırmacı ziyaret etti. Ziyaretçilere Yunus Emre Enstitüsünün faaliyetleri, Türkçe kursları ve Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS) hakkında bilgi verildi.

Dil becerilerinin ölçülmesi alanında araştırma yapan uzmanlar, dijital platformda alandaki yeni gelişmeler hakkında fikirlerini tartışma ve paylaşma fırsatı buldu. Salgınla beraber değişen sınav uygulamalarının güvenliği, sınav değerlendirme esasları, bireye özgü uyarlanabilir sınavlar, sınav geliştirme süreçleri gibi konular üzerinde durulan 1. ALTE Dijital Sempozyumu 30 Nisan 2021 tarihinde kapanış oturumuyla sona erdi.

 

 

 

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından geliştirilen ve uygulanan Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS) 15 Ocak 2022 tarihinde 36...