Anadolu Ezgileri Tiflis’te Yankılandı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te "Anadolu Ezgileriyle/Ney in Ethno Jazz" konseri düzenlendi.

18 Şubat’ta Tiflis Devlet Konservatuvarında gerçekleşen konserde, neyzen Burcu Karadağ, modern müzikle harmanladığı Türk ve Anadolu ezgilerini seslendirdi.

Yoğun ilgi gören konserde Alafsar Rahimov'un balaban, Etibar Asadli'nin piyano ve Pierre Thomas Fredom'un gitarla eşlik ettiği Burcu Karadağ, dinleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Daha çok Anadolu, Azeri ve Balkan türkülerini seslendirdikleri konsere halkın büyük ilgi gösterdiğini anlatan Sanatçı Karadağ Gürcistan'da ney enstrümanının yeteri kadar bilinmediğini söyledi. Karadağ, "Buralarda sesini duymak isteyen çok ama üflemek isteyen neyzen yok. Organizasyon sayesinde kültürümüzü ve müziğimizi buraya taşımaktan çok mutluyum. Halkın coşkusunu görmek bizleri çok mutlu etti. Buraya ait 'Cilveloy' parçasını da seslendirdik. Ortak paydada buluştuğumuzu düşünüyorum." diye konuştu.

Konseri, yabancı misyon temsilcileri, Türk kurum yetkilileri ile çok sayıda sanatsever dinledi.

Diğer Etkinlikler

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 25 Mart 2024 tarihinde St. Mary's Islington'da bir kez daha unutulmaz bir akşam düzenledi...

Bosna Hersek'in Mostar şehrinde bulunan Yunus Emre Enstitüsü (YEE) kültür merkezinde 27 Mart 2024...

İran'da Tahran Yunus Emre Enstitüsü Çocuk Korosu, 14 Mart 2024 tarihinde Nevruz Bayramı dolayısıyla bir konser verdi...