Anadolu Lezzetleri Varşova'da
Varşova Yunus Emre Enstitüsü ve Wilanów Sarayı iş birliğiyle “Tarihî Türk Yemekleri Atölyesi” düzenlendi.
Şef M. Ömür Akkor ile 17-18 Şubat 2020 tarihlerinde yoğun katılımla gerçekleşen etkinlikte Polonya’nın meşhur aşçıları Türk yemeklerini öğrenme fırsatı elde etti.
Özellikle Selçuklu ve Osmanlı lezzetlerini katılımcılara sunan M. Ömür Akkor, Anadolu’nun tatlarını Varşova’ya taşıdı.
Atölyede, 179 yıllık doğal maya ve Göbeklitepe’de yetişen buğday unundan hazırlanan ekmek de sofrada yerini aldı. Anadolu yemek kültürü hakkında da bilgiler de paylaşan Akkor, Hititlerin yemeğe bal ve zeytinyağı ile başladığını belirterek katılımcılardan bu gelenek ile yemeğe başlamalarını istedi.
İlk günkü Willa Intrata’daki programa, T.C. Varşova Büyükelçisi, bürokratlar, yönetmenler, akademisyenler, gazeteciler, gurmeler, blogerlar, Polonya’da meşhur restoran zinciri sahibi kişiler ile meşhur aşçılar ve firma yetkilileri katıldı.
İkinci gün ise Novotel Varşova’nın baş aşçısıyla beraber 20 kursiyer katıldı. Bütün katılımcılar, yemek atölyesinden ve Türk yemeklerinin tadından çok etkilendiklerini ifade etti.
Enstitü, “mutfak diplomasisi” çalışmaları kapsamında Türkiye’nin önde gelen şeflerini dünyanın farklı noktalarında Türk mutfağı meraklıları ile bir araya getirmeye devam ediyor.