Anadolu ve Batı “Köprü ve Ötesi” ile Buluşacak

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yunus Emre Enstitüsünün destekleriyle bağlama virtüözü Ahmet Koç, “Köprü ve Ötesi” isimli proje ile bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.

Proje kapsamında Avrupa’da bir dizi konser verecek olan Ahmet Koç, bağlamasıyla Mozart ve Vivaldi gibi ölümsüz isimlerin eserlerine hayat verecek. Dünyaca ünlü Türk orkestra şefi Betin Güneş ve 30 kişilik bir senfoni orkestrasının eşlik edeceği konserde, Türk halk ozanlarının unutulmaz eserleri de çello, viyola, arp gibi batı müziği enstrümanlarının yer aldığı senfoni orkestrası tarafından çalınacak.  

İlk konserini 7 Ocak’ta Paris’te verecek olan Ahmet Koç, 12 Ocak’ta Roma ve 14 Ocak’ta Viyana’da olacak. 

Avrupa’yı Karış Karış Gezecek

2019’un Ocak ayında başlayacak ‘Köprü ve Ötesi’ konserleri, Almanya’dan Fransa’ya, Avusturya’dan İtalya’ya kadar 10’a yakın Avrupa ülkesinde düzenlenecek. Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Yunus Emre Enstitüsü katkılarıyla hazırlanan konserler serisi milli enstrümanımız bağlamayı ve ezgilerimizi Avrupalı müzikseverlerle buluşturacak.

Ahmet KOÇ

1968 İstanbul doğumlu, bağlama virtüözü ve aranjör.

1979 yılında girdiği Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’nda 11 yıl eğitim alan Ahmet Koç, genç yaşta birçok sanatçıya bağlaması ile eşlik etti. 1987 yılın da ise bu sanatçıların albümlerinde aranjör olarak yer aldı. 1993 yılında Kültür Bakanlığı sanatçısı olarak kariyerine devam eden sanatçı, 1994 yılında çıkardığı “Yediveren Anadolu” albümü sonrası sırasıyla “Yol Türküleri”, “Paradoks”, “Sağanak” ve “Sözün Bittiği Yer” isimli albümlerini çıkardı. 1997 yılında Şebnem Paker’e Eurovision şarkı yarışmasında bağlamasıyla eşlik ederek, ülkemize o güne kadar en iyi derece olan 3.’lüğü getirdiler. Solo albümleri dışında 2016 yılında müzisyen arkadaşlarıyla beraber oluşturdukları “İstanbul Ses Kayıt” grubu ile ‘Burhan Bayar Şarkıları’ isimli albüm çalışması yaptı.

Betin GÜNEŞ

12 Eylül 1957 İstanbul doğumlu Betin Güneş, 1979'da Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda yüksek piyano bölümünü tamamladı. Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) bursu alarak müzik eğitimine 1980’den itibaren Köln Yüksek Müzik Okulu'nda devam etti. Bestecilikteki ilk başarısını, 1987'de Fransa'nın Bourges kentinde yapılan 15. Uluslararası Elektronik- Akustik Yarışması’nda “Bilimde Her Şey Vardır” adlı yapıtıyla ödül kazanarak elde etti. Yapıtları ve çeşitli kompozisyonları, aldığı birçok uluslararası ödül ile taçlandırıldı.

Devlet Senfoni Orkestralarının yanında Scottish Chamber Orchetra, WDR Orkestrası, Philharmonie Köln ve değişik birçok orkestrayı yöneten Güneş’in eserleri, Berlin filarmoni ve London filarmoni gibi orkestraların solistleri tarafından seslendirildi.