Arjantin'de Türk Kahvesi Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Buenos Aires Yunus Emre Enstitüsü, 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü kapsamında düzenlediği etkinlikte Arjantinlilere Türk kahvesini tanıttı.

Enstitünün ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte Buenos Aires YEE Koordinatörü Aydın Bayat, konuşmasında Türk kahvesinin Türk kültüründeki önemine değindi.

TÜRK KAHVE KÜLTÜRÜNÜ DENEYİMLEYEREK ÖĞRENDİLER

Davetliler için yapılan sunumda Türk kahvesinin özellikleri, kahvenin Türk kültüründeki yansımaları ve tarihi anlatıldı. Sunumun ardından davetlilere Türk kahvesi ve lokum ikram edildi. Etkinlikte ayrıca Türk kahvesinin kumda ve ocakta hazırlanışı gösterildi. Etkinliğe katılan davetliler hem Türk kahvesi hazırlamayı öğrendi hem de hazırladıkları kahveyi diğer davetlilere ikram etti.

TÜRK KAHVESİ ETKİNLİĞİ İÇİN 700 KİLOMETRE UZAKTAN GELDİ

Arjantinli Melina, Buenos Aires'e yaklaşık 700 kilometre uzaklıkta olan Cordoba'dan Türk kahvesi etkinliğine katılmak için geldiğini söyledi. Yunus Emre Enstitüsünün çevrim içi Türkçe kurslarına katıldığını aktaran Melina, "Enstitüye ilk kez geldim, burası çok güzel bir yer. Gerçekten Türkiye'de gibi hissediyor insan kendisini." dedi.

Melina, ailesinin kökeninin Türkiye'ye dayandığını, kendisinin de Türkiye'de uzun süre kaldığını, birçok şehri ziyaret ettiğini ve Türkiye’yi çok sevdiğini söyledi.

 

TÜRK KAHVESİ 2013 YILINDAN İTİBAREN UNESCO LİSTESİNDE

Etkinliğin ardından yapılan çekilişte kazananlara, Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türk kültürünü tanıtmaya yönelik hazırlanan “Türk Kültür Ajandası” ve müze giriş kartı hediye edildi.

Türk kahvesi, 2013 yılında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne dâhil edilmiş ve 5 Aralık, "Dünya Türk Kahvesi Günü" olarak kutlanmaya başlamıştı.

 

Diğer Etkinlikler

Fas'taki Rabat Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Sale kentinde özel ihtiyaç sahipleri için iftar programı...

Foynitsa Yunus Emre Enstitüsünde 7 Mart 2024 tarihinde Sabina Daciç'in kaleme aldığı ve geleneksel ev yemekleri ve...

Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği, Lübnan'da bulunan büyükelçi eşlerine Türk...

Yunus Emre Enstitüsünün (YEE), Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlediği etkinliğe katılan siyasetçiler...