Arjantin'de Türkçe Severler Bir Araya Geldi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, 5 Haziran 2022 tarihindeki "Gelin tanış olalım" etkinliği kapsamında daha önce çevrim içi Türkçe dersi alan Arjantinlileri bir araya getirdi.

Yunus Emre Enstitüsü, Arjantin Koordinatörü Aydın Bayat, Yunus Emre Enstitüsünün ilk etkinliğine değinerek, "Faaliyetlerine henüz başlayan kültür merkezimizin, Arjantin ve Türkiye arasında dostluk köprüleri inşa edilmesine ve tanış olmamıza katkı sağlayacağına inanıyorum." dedi.

Yunus Emre Enstitüsünün Arjantin'deki etkinliklerine dikkati çeken Bayat, "Merkezimizde Türk dili, kültürü ve sanatına dair kurs ve etkinliklerin yanı sıra iki ülke insanını ortak paydada buluşturan ve onları dost kılacak çalışmalara da ev sahipliği yapacak olması sizler gibi bizleri de heyecanlandırıyor." diye konuştu.

Büyükelçilik Müsteşarı Adil Cüneyt Akbal da burada yaptığı konuşmada Türkiye ve Türkçe tarihi hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından, Yunus Emre Enstitüsünün tanımı videosu gösterildi ve davetlilere Türk lezzetleri ikram edildi.

"SADECE DİLİ DEĞİL AYNI ZAMANDA KÜLTÜRÜ VE TÜRK HALKINI DA ÖĞRENME FIRSATI VERİYOR"

Etkinlik için Buenos Aires'e yaklaşık 400 kilometre uzaklıktaki Santa Fe eyaletinden gelen Paulo Schuk, "Yaklaşık 7 saatlik bir yolculukla geldim buraya. Çevrim içi derslerle Türkçe öğrenmeye başladım ve buraya davet edildiğim için çok mutluyum. Yunus Emre Enstitüsünün açılmasından dolayı çok mutluyum." dedi.

Gabriela Yanina, davet üzerine Santa Fe'den geldiğini aktararak, "Çok mutluyum, bu bir rüya gibi. Türkçe öğrenmek istiyorum. Tanrıya şükür çevrim içi dersler var, bu bizim gibi uzakta yaşayanların Türkçe öğrenmesine fırsat veriyor. Türk dizileri izledikten sonra Türkçe öğrenmeye başladım." ifadelerini kullandı.

Gabriela Montenegro, Türkiye'ye ve Türkiye'nin Buenos Aires Büyükelçiliğine ve teşekkür ederek, salgın döneminde yapılan çevrim içi Türkçe derslerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Montenegro, "Yunus Emre Enstitüsünün burada açılması beni çok duygulandırdı. Burada sadece dili değil aynı zamanda kültürü ve Türk halkını da öğrenme fırsatı veriyor. Bu hem benim Türk olan eşimle irtibatımı hem de kariyerime yardımcı oluyor." şeklinde konuştu.

Zulema Montenegro da Yunus Emre Enstitüsünün açılışı dolayısıyla çok mutlu olduğunu ve Türkçe öğrenmenin Suriye kökenli olduğu için kökleriyle irtibatını kuvvetlendireceğini söyledi.

 

Diğer Etkinlikler

Cakarta Yunus Emre Enstitüsü’nün çalışmaları sonrası Endonezya’da yer alan devlet ve özel olmak üzere 12...

Nijerya'nın başkenti Abuja'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, 24 Şubat...

Venezuela'da yaşayan gençler, Türk dizileri ve Türkiye-Venezuela ilişkilerinin gelişmesi ile Türkçeye her geçen gün...

Afganistan’da, Yunus Emre Enstitüsünün Osmanlı Türkçesi, sülüs hattı ve tezhip kurslarını başarıyla...