Arjantin’in Ankara Büyükelçisi Salas Türkçe Öğreniyor

Yazıcı-dostu sürüm

Arjantin Ankara Büyükelçisi Patricia Beatriz Salas de Espada Türkçe öğrenmeye başladı. Salas, Türkçe öğrenmek amacıyla Yunus Emre Enstitüsünün Türkçe kurslarına devam ediyor. Türkçe tekerlemeler ezberleyen Büyükelçi Salas, Türkçe öğrenmek için büyük bir çaba gösteriyor. Haftada iki gün Büyükelçi olarak görev yaptığı ofisinde Türkçe dersleri alan Salas, kendini Türkçe olarak oldukça iyi ifade ediyor.

"TÜRKÇE ZOR BİR DİL"

Türkiye’ye gelmeden Türk dizilerinden aşina olduğu için Türkçeyi öğrenmeye karar veren Büyükelçi Salas, yaklaşık beş aydır azimle çalışıyor. Türkçe öğrenme serüveni hakkında ayrıntılar paylaşan Salas, “Türkçe zor bir dil. Şimdi daha iyi anlıyorum.” dedi. Türkçe öğrenmek için gösterdiği çaba ve emekle Şili, Sudan ve Nijer büyükelçilerine de ders veren eğitmeninin de takdirini kazanan Büyükelçi Salas, “Kitap okumayı, Türkçe müzik dinlemeyi ve konsere gitmeyi seviyorum” diyor. Türkçe derslerinin yanı sıra, her gün yeni bir şey öğrenmek için büyük çaba sarf ettiği Türk kültürünün de hayranı olan Salas'ın Türk mutfağında en sevdiği tatlı ise baklava.

ARJANTİN MAÇI ÖNCESİ FUTBOLCULARA TÜRKÇE MESAJ

Ankara’nın güzel bir şehir olduğunu düşünen Büyükelçi Salas, futbola da ilgi duyuyor. Dünya kupasında favorisinin Arjantin olduğunu söyleyen Büyükelçi, Arjantin’in şampiyon olacağına olan inancının tam olduğunu belirterek şöyle konuşuyor: “Maalesef dost Latin Amerika ülkesi Meksika ile oynuyoruz. Ama rekabet rekabettir. Bizim takımımızda dünyanın en iyi futbolcusu olarak kabul eden Lionel Messi var.”

Büyükelçi Salas, Meksika-Arjantin maçı öncesi Meksikalı futbolculara, motivasyonlarını yükseltmek amacıyla Türkçe mesaj göndererek, başarı dileklerini iletti. 

Diğer Etkinlikler

Cakarta Yunus Emre Enstitüsü’nün çalışmaları sonrası Endonezya’da yer alan devlet ve özel olmak üzere 12...

Nijerya'nın başkenti Abuja'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, 24 Şubat...

Venezuela'da yaşayan gençler, Türk dizileri ve Türkiye-Venezuela ilişkilerinin gelişmesi ile Türkçeye her geçen gün...

Afganistan’da, Yunus Emre Enstitüsünün Osmanlı Türkçesi, sülüs hattı ve tezhip kurslarını başarıyla...