Astana Yunus Emre Enstitüsü EXPO 2017’de

Yazıcı-dostu sürüm

Astana Yunus Emre Enstitüsü, bu yıl Kazakistan’da heyecanla beklenen EXPO 2017'ye, T.C. Astana Büyükelçiliği himayelerinde düzenlediği “Kazakistan-Türkiye Kardeşlik Ezgileri-2” adlı bir konserle katıldı.

Konserde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Türk Dünyası Müzik Topluluğu ve Astana Valiliğine bağlı Milli Akademik Filarmoni Orkestrası’nın katılımıyla Türk ve Kazak bestecilerin eserleri icra edildi. Orkestrayı Avusturya’da eğitim almış şef, “Altın Baget” şefler yarışmasında Grand Prix ödülü kazanan Ernar Nurtazin yönetti. Türkiye’nin ünlü sanatçıları Çiğdem Gürdal ve Cem Gürdal, Kazakça Dudaray ve Karlıgaş gibi ünlü eserleri seslendirdi. Konserde Kazak eserlerin yanı sıra 13 Türk eser Astana Devlet Senfoni orkestrası ve Türk Dünyası Müzik Topluluğu tarafından icra edildi.  

Bini aşkın seyircinin katıldığı konserde Astana halkının yanı sıra İtalya, Fransa, Japonya, Katar, Suudi Arabistan, İsveç, Azerbaycan, Pakistan, İran gibi çok sayıda yabancı misyon şefi ve mensubu da yer aldı. Ayrıca konserde bir de çekiliş düzenlenerek şanslı iki seyirciye Türk Hava Yolları tarafından Astana-İstanbul gidiş-dönüş uçak biletleri hediye edildi.

Türkiye’den gelen topluluk 21 Temmuz tarihinde EXPO Türkiye Milli Pavilyonu’nda da küçük bir konser verdi.

Etkinliğe Kazak basını yoğun ilgi gösterdi.  Konser öncesinde Türk sanatçılar Kazakistan Ulusal televizyon kanalında yayınlanan Tanşolpan programına canlı yayın konuğu oldu. Konser sonrasında da sanatçılar pek çok televizyon ve gazeteye demeçler verdi.