Astana'da "Çanakkale Zaferi" Fotoğraf Sergisi Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü münasebetiyle Astana Yunus Emre Enstitüsü tarafından “Çanakkale Zaferi” konulu bir fotoğraf sergisi açıldı.

Genelkurmay arşivine ait fotoğrafların sunulduğu sergi açılışına T.C. Astana Büyükelçisi Nevzat Uyanık, Kazakistan Parlamentosu Milletvekili Sauıtbek Abdrahmanov ile E. Senatör Prof. Dr. Garifolla Esim ve çok sayıda vatandaş katıldı. Serginin açılışında ayrıca, Yunanistan Büyükelçisi Alexandros Catranis ile AB Temsilcisi Traian Laurentiu Hristea da yer aldı. 

Törenin açılış konuşmaları Kazakistan Parlamentosu Milletvekili Sautbek Abdrahmanov, Büyükelçi Nevzat Uyanık ve Astana Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Dr. Almagül İsina tarafından yapıldı. Büyükelçi, Çanakkale Zaferi'nin vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı konusunda Türk milletinin neler başarabileceğinin en güzel örneği olduğunu dile getirdi. Uyanık ayrıca, Kazak ziyaretçilerin beğenisine sunulan fotoğrafların Türk ulusunun mücadele ruhunu en kuvvetli biçimde yansıtacağına inandığını bildirdi. Türkiye'de yaşanan darbe girişimine de değinen Uyanık, "Milletimiz, 18 Mart 1915'te ortaya koyduğu sarsılmaz iradeyi, 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının düzenledikleri darbe teşebbüsü sırasında da hep birlikte bir kez daha göstermiştir." şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarından sonra Enstitü bünyesinde açılan “Yunus Emre” Korosu, "Çanakkale" ve “Yemen” türkülerini söyledi.

Han Şatır AVM’de iki gün açık kalan sergiye Astana halkı ve Kazak basını büyük ilgi gösterdi.