Azez’de Gazeteciler için Dijital Araçlar ve Medya Okuryazarlığı Eğitim Programı

Yazıcı-dostu sürüm

Azez Yunus Emre Enstitüsü ve Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü iş birliğiyle Suriye Güvenli Bölge’de "Gazeteciler için Dijital Araçlar ve Medya Okuryazarlığı Eğitim Programı" düzenlendi. Gazeteciliğin doğru bir yaklaşımla yapılmasına katkı sunmayı hedefleyen program, farklı medya ajanslarında görev yapan on beş gazetecinin katılımıyla iki aşamalı olarak Azez ve Konya’da gerçekleştirildi. 

18-20 Temmuz 2022 tarihlerinde Azez Yunus Emre Enstitüsünde, 25-27 Temmuz’da tarihlerinde ise Selçuk Üniversitesinde organize edilen programda habercilik için günümüzde gerekli birçok eğitim modülü yer aldı. Programda “haber senaryosu oluşturma”, “görüntüyü haberleştirme ve kriz bölgelerinde habercilik pratikleri”, “medya okuryazarlığı ve dezenformasyon”, “kısa film senaryosu yazma”, “kısa film çekimi ve kurgusu”, “diksiyon eğitimi”, “uygulamalı atölyeler” başlıklarında eğitim verildi.
 

 

EĞİTİM PROGRAMI UYGULAMALI ÇALIŞMALARLA DESTEKLENDİ

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Selman Selim Akyüz ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Sefa Doğru tarafından verilen eğitimlerin Konya aşamasında, 5. İslami Dayanışma Oyunları’na katılım sağlanarak habercilik pratikleri hakkında uygulamalı çalışmalar yapıldı.

20 Temmuz’da gerçekleşen kapanış programında Selçuk Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Yunus Emre Enstitüsüyle farklı kültür-sanat ve eğitim programları düzenlemekten dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Aksoy konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Doğru bilgiye ulaşmanın ilk aşamasında gazetecilere büyük rol düşüyor. Doğru habercilik anlayışının olmadığı bir yerde bilgi her zaman sorguya açık olacaktır. Suriyeli gazetecilerin Azez’de ve Konya’da aldıkları eğitim umarım doğru gazetecilik anlayışına katkı sağlar.” dedi.

Katılımcılara sertifika ve hediye takdim edilmesinin ardından eğitim programı sona erdi.

Diğer Etkinlikler

Türkiye’nin Bandar Seri Begavan Büyükelçiliği ve Brunei Yunus Emre Enstitüsü tarafından Brunei Savunma Bakanlığı (...

Yunus Emre Enstitüsü, Latin Amerika’da Türkiye’nin kültürel mirasını tanıttığı faaliyetlerle farklı ülkelerde Türk...

Iraklı Polisler Türkçe Öğreniyor

 

Yunus Emre Enstitüsü, Bağdat'ta bulunan Irak İç İşleri Bakanlığı Diller...

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı, T.C. Saraybosna Büyükelçiliği ve Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü tarafından “17...