Bakan Mehmet Cahit Turhan Belgrad Yunus Emre Enstitüsünü Ziyaret Etti

Yazıcı-dostu sürüm

Sırbistan’a çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak için gelen Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve beraberindeki heyet, Belgrad Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti.

Enstitüyü gezerek çalışmaları yakından takip eden Bakan Mehmet Cahit Turhan, Türk kültür odasında Enstitü personeli ile de sohbet etti. Bakan Turhan, Yunus Emre Enstitünün dünyanın dört bir yanında yürüttüğü çalışmaların Türkiye’nin tanıtımında önemli bir katkı olduğuna vurgu yaptı.

“Sizler burada önemli bir görevi icra etmektesiniz. Bizler Bakanlık olarak altyapı ve ulaştırma üzerine çalışıyoruz, sizler ise yürüttüğünüz çalışmalarla Türkiye ve Sırbistan arasındaki sosyo-kültürel çalışmalar başta olmak üzere sanat, edebiyat alanlarında alt yapı oluşturuyorsunuz ve var olan ilişkileri ise güçlendiriyorsunuz.” şeklinde sözlerine devam eden Bakan Turhan, Enstitünün Belgrad’da yürüttüğü çalışmaları yakinen takip ettiklerini de sözlerine ekledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a ziyaretinde, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdem Direkler, Haberleşme Genel Müdür Vekili Gökhan Evren, Cumhurbaşkanlığı Balkanlardan Sorumlu Danışmanı Samir Demir ile Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı’dan oluşan heyet eşlik etti.