Bakan Pakdemirli, Kiev Yunus Emre Enstitüsünü Ziyaret Etti

Yazıcı-dostu sürüm

Resmî temaslarda bulunmak üzere Ukrayna’da bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kiev Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti.

Ukrayna Tarımsal Politika ve Gıda Bakanlığının daveti üzerine Ukrayna’da bulunan Bakan Pakdemirli, Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel ve beraberindeki heyet ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, Enstitü Müdürü Dr. Ender Korkmaz’dan Enstitünün açılışından bu yana gerçekleştirilen faaliyetler ile ilgili bilgi aldı.

Enstitü binasını da gezen Pakdemirli, Enstitüde sergilenmekte olan geleneksel Türk sanatı örneklerini inceledi. Ardından Enstitünün şeref defterini imzalayan Bakan Pakdemirli, şunları kaydetti:

“Bugün Kiev Yunus Emre Enstitüsünü, Ukrayna Kiev ziyaretimiz kapsamında ziyaret ettik. Ecdadımızın, ülkemizin, kültürümüzün ve dinimizin tanıtımı için son derece önemli olan enstitümüz, son dönemde ülkemizin, milletimizin başından geçen elim olaylardan sonra daha da hayati bir önem kazanmıştır. Enstitüdeki faaliyetler hakkında aldığımız bilgi, gurur duymamıza sebebiyet olmuştur. Yurt dışında faaliyet göstermekte olan bu ve bunun gibi faaliyetlerin her daim yanında ve arkasında hükümet olarak olacağımızı bir kere daha beyan eder, başarılı çalışmalarınızın devamını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.”