Başbakan Yardımcısı Türkeş, 15 Temmuz Sergisini Gezdi

Yazıcı-dostu sürüm

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaşanan olayların yansıtıldığı bir fotoğraf sergisi hazırlayan Anadolu Ajansının (AA) yaptığının çok büyük bir hizmet olduğunu, fotoğrafların, olayın daha iyi analiz edilmesini sağladığını söyledi.

Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü ve AA'nın ortak düzenlediği, AA foto muhabirlerinin objektifinden Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşananları yansıtan "Milli İradenin Yükselişi" başlıklı fotoğraf sergisi, kapılarını ziyaretçilere açtı.

Başbakan Yardımcısı Türkeş, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliğinde görevli diplomatlar ve Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Hüseyin Şahin'in de hazır bulunduğu serginin açılışına, KKTC'deki yerel medya kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Türkeş, sergideki fotoğrafları inceledikten sonra yaptığı açıklamada, darbe girişimi akşamı birçok olayı fark edemediğini, bu fotoğrafların olayın daha iyi analiz edilmesini sağladığını vurguladı.

"Objektif şekilde o gece yaşananları yansıtıyor"

AA'nın yaptığının çok büyük bir hizmet olduğunu belirten Türkeş, resimlerde görülen yüz ifadelerinin, vatandaşların tavrının ve tepkilerini ortaya koymalarının darbe girişiminin daha iyi tahlil edilmesine imkân sağladığına işaret etti.

"Umuyorum ve diliyorum ki sergileri açtığınız ülkelerdeki insanlar da bu sergileri gezsin ve neler yaşadığımız daha iyi anlaşılsın." diyen Türkeş, darbe girişimini Batılıların anlamakta zorluk çektiğini söyledi. Türkeş, "O bakımdan bu sergiler, objektif bir şekilde o gece yaşananları yansıtıyor. Bunu önemli buluyorum. Tebrik ediyorum Anadolu Ajansını." diye konuştu.

Türkeş, daha sonra Yunus Emre Enstitüsünün anı defterini imzalayarak, şunları kaydetti:

"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 33. yıl dönümü münasebetiyle geldiğimiz Lefkoşa'da, Yunus Emre Enstitümüzün açtığı Anadolu Ajansı Fotoğrafları ile 15 Temmuz 2016 Sergisi'ni gezdim. O gün yaşananları bir kez daha hatırladım. Şereften yoksun bir güruha karşı halkımızın inancı, duyarlılığı ve en önemlisi de sivil mücadelesidir. Allah hepimizi korudu ve ülkemize ve milletimize acıdı. Şehitlerimize tekrar rahmet diliyorum."