"Be Mobile-Create Together!" Projesi Sanatçılarını Belirledi

Yazıcı-dostu sürüm

Fransa, Almanya, Hollanda ve Türkiye’den önde gelen misafir sanatçı programı temsilcileri, sanatçı değişim programı Be Mobile – Create Together! Projesinin başlangıç resepsiyonu 25 Haziran 2019 tarihinde İstanbul’da İKSV (İstanbul Kültür Sanat Vakfı) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.  

Yunus Emre Enstitüsü tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen Türkiye-AB Kültürlerarası Diyalog (ICD) programı kapsamında gerçekleştirilen Be Mobile – Create Together! Projesi kapsamında yapılacak misafir sanatçı değişim programına başvuru yapan, farklı dallardan 600 sanatçın başvurusu aldı. Başvuruları değerlendirmek üzere ülkemize gelen misafir sanatçı programları ve proje ortağı kurumların temsilcilerinden oluşan 15 kişilik jüri, Haziran ayında yaptıkları değerlendirmeler sonucunda Türkiye’den 15, Fransa, Almanya ve Hollanda’dan 15 olmak üzere toplam 30 sanatçı belirledi.

Projenin koordinatör kurumu Ankara Fransız Kültür Merkezi ve ortakları Hollanda Büyükelçiliği, Goethe Enstitüsü ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) desteğiyle uygulanan uluslararası misafir sanatçı değişim programı kapsamında; seçilen sanatçılar, Eylül ayından itibaren 1 ila 6 ay arasında, farklı tarihlerde Fransa, Almanya, Hollanda ve Türkiye’de farklı disiplinlere odaklanan sanatçı evlerinde kalacak.

Uluslararası jüri tarafından belirlenen sanatçılar, Temmuz ayının başında Be Mobile – Create Together! projesinin web sitesi üzerinden duyurulacak.

Proje hakkında detaylı bilgi almak ve projeyi sosyal medyada takip etmek için aşağıda yer alan bağlantıları ziyaret edebilirsiniz.

https://www.bemobilecreatetogether.eu/TR/

https://www.facebook.com/bemobilecreatetogether

https://twitter.com/bemobile_ct

https://www.instagram.com/bemobilecreatetogether

 

#bemobilecreatetogether

#letscreatetogether

#interculturaldialogue