Belçika'da Çocuklar için Türkçe Atölyesi

Yazıcı-dostu sürüm

Brüksel Yunus Emre Enstitüsü, Gent şehrinde yerleşik Türk Dili Enstitüsü Uyum ve Araştırma Merkezi ile ortaklaşa olarak “Çocuklar için Türkçe Dil Etkinliği Atölye Çalışmaları”nı hayata geçirdi.

Bugüne kadar Belçika’nın Lokeren, Anvers, Brüksel, Mons, Gent ve Genk gibi birçok şehrinde düzenlenen etkinliklerle çocukların Türkçe dil becerileri geliştirilmeye devam ediyor. Çocuklara TÜBİTAK’ın hazırladığı “Bilim Çocuk” ve “Meraklı Minik” dergilerinin hediye edildiği ve çeşitli ikramlarda bulunulduğu atölye çalışmalarında Türkçe atasözleri ve deyimler oyunlar eşliğinde öğretiliyor.

5-12 yaş aralığında çocukların yaş gruplarına göre ayrılarak gün içerisinde farklı oturumlarda uzman öğretmenlerle birlikte düzenlenen etkinliklerde, çocuklar aynı zamanda bilimsel konularda da temel düzeyde bilgilendirilerek, bilime olan ilgilerinin ve genel kültürlerinin de geliştirilmesi hedefleniyor.

Etkinliklerde, seçilen atasözleri ve deyimler Türkçeyi doğru kullanmayı da teşvik ettirecek şekilde oyunlarla öğretiliyor. Etkinlikler sırasında velilerle de Türkçe ve eğitim üzerine görüşmeler ve bilgilendirmeler yapan öğretmenler, kullanılan eğitim materyallerini etkinliklerin sonunda çocuklara hediye ediyor.

Brüksel Yunus Emre Enstitüsü tarafından hayata geçirilip Belçika’nın birçok şehrinde uygulanan projenin 2020 yılında da devam etmesi ve Yunus Emre Enstitüleri tarafından diğer bölge ve ülkelerde de uygulanması planlanıyor.

Diğer Etkinlikler

Cakarta Yunus Emre Enstitüsü’nün çalışmaları sonrası Endonezya’da yer alan devlet ve özel olmak üzere 12...

Nijerya'nın başkenti Abuja'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, 24 Şubat...

Venezuela'da yaşayan gençler, Türk dizileri ve Türkiye-Venezuela ilişkilerinin gelişmesi ile Türkçeye her geçen gün...

Afganistan’da, Yunus Emre Enstitüsünün Osmanlı Türkçesi, sülüs hattı ve tezhip kurslarını başarıyla...