Beyrut'ta Türkiye Günleri Sona Erdi

Yazıcı-dostu sürüm

Her yıl 1-4 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Beyrut Ramazanları Festivali içerisinde yer alan Beyrut Türkiye Günleri sona erdi.

Festivalde, daha önce ki yıllarda da katılım sağlayan Beyrut Yunus Emre Enstitüsü bu sene Türkiye Cumhuriyeti Beyrut Büyükelçiliği ve Türk İşbirliği Koordinasyonu Ajansı (TİKA) ile işbirliği içerisinde açtığı stantta dört gün boyunca ziyaretçilerine Türk el sanatları ve Türk mutfağına dair en özel örneklerden oluşan bir seçki sunmanın yanı sıra; tasarladığı zengin programıyla bu yıl daha geniş çapta bir katılım sağladı.

Program, 1 Temmuz günü verilen iftar yemeğinin ardından saat 21.30’da dünyaca ünlü arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu’nun fuar alanında vereceği konserle başladı.

Etkinlikler 3 Temmuz tarihinde Türk Halk Dansları Ekibi gösterisiyle devam ederken; 4 Temmuz tarihinde Beyrut'ta Al Madina Tiyatrosunda Şirin Pancaroğlu ve ekibi Şimdi Ensemble tarafından 21.30’da bir kez daha verilecek olan konserle sonlandı.

Festival boyunca Ebru Sanatçısı Ayşen Avcı Çavdar ve Kâğıt Oymacılığı sanatçısı Saadet Sarı’nın gösteri yaptığı stantta Ramazan ayına özel magnetler, ebru örnekleri, Karagöz ile Hacivat, semazen objeleride stant ziyaretçilerine hediye edildi.

Her yıl Makhzoumi Foundation tarafından düzenlenen ve Beyrut’ta temsilciliği bulunan ülkelerin katıldığı önemli bir etkinlik olan “Geleneksel Beyrut Ramazanları Festivali” Beyrut Fuar Merkezi BİEL’de gerçekleşirken festivale 14 ülkeden 80’den fazla organizasyon katıldı.