Binlerce Öğrenci “6. Geleneksel Çocuk Şenliğinde” Buluşuyor!

Yazıcı-dostu sürüm

Bosna Hersek’te Tercihi Türkçe Olan Binlerce Öğrenci “6. Geleneksel Çocuk Şenliğinde” Bir Araya Geliyor!

“Tercihim Türkçe” projesi kapsamında Bosna Hersek devlet okullarında ilköğretim ve liselerde ikinci seçmeli yabancı dil olarak Türkçe öğrenen öğrenciler, düzenlenecek “Geleneksel Çocuk Şenliği” programında buluşup doyasıya eğlenecek.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü tarafından ilki 2013 yılında gerçekleştirilen “Çocuk Şenliği” programı bu yıl 26 Nisan 2018 tarihinde Bosna Hersek’in büyük şehirlerinden biri olan Zenica’da gerçekleştirilecek.

Bu yılki program, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Bosna Hersek Sivil İşler Bakanı Dr. Adil Osmanović ve çok sayıda seçkin davetlinin katılımlarıyla gerçekleştirilecek.  

“Tercihim Türkçe Projesi” kapsamında yıl içinde yapılan resim, öz çekim, Türkçe yarışması gibi birçok alanda dereceye giren öğrencilere ödülleri de çocuk şenliğinde takdim edilecek.

Bosna Hersek’in ünlü ses sanatçısı Mirza Selimović’in konseriyle renklenecek şenlikte Bosna Hersek’te en fazla izlenenler arasında yer alan ve çocuklar tarafından ilgiyle takip edilen “Elif” dizisinin başrol oyuncusu İ. Damla Güvenilir de Türkçe öğrenen çocuklarla buluşacak. 

2013 yılından bu yana düzenlenen “6. Geleneksel Çocuk Şenliği” Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bosna Hersek Sivil İşler Bakanlığı,  Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçiliği himayesinde ve Yunus Emre Enstitüsünün organizasyonu ile Bosna Hersek'in 7 kantonunda bulunan 150 okuldan 6.000’den fazla çocuğun katılımıyla gerçekleştiriliyor.  Ayrıca programa Türkiye ve Bosna Hersek’ten 100’ün üzerinde kurum ve kuruluş destek veriyor.

Çocuk Şenliği 2017